Hedeflerinde Türkiye sınırı var! Ellerinde ise boş 11 bin 100 pasaport...

Suriye ve Irak'ta işgal ettiği yerleri bir bir kaybeden DEAŞ'ı kaçış telaşı sardı. Çoğunluğu Avrupalı olan teröristler evlerine dönmek için Türkiye sınırında kaçakçılarla pazarlık halinde. Ellerinde ise resmi dairelerden çaldıkları 11 bin 100 Suriye pasaportu bulunuyor... Avrupalı yöneticileri korkutan da DEAŞ'ın bu pasaportları doldurup kullanma ihtimali...

Terör örgütü DEAŞ'ın Ortadoğu'da yok olması için artık günler sayılı. Suriye'de Şam rejimiyle birlikte Deyr ez Zor'da DEAŞ'a saldıran Rusya, teröristlerin kontrolündeki alanın 27 bin kilometrekareye kadar düştüğünü ilan etti. Moskova'nın verdiği bilgiye göre, DEAŞ'ın elindeki toprağın yüzde 85'i geri alındı.

DEYR EZ ZOR DA DÜŞMEK ÜZERE

Fiili başkent ilan ettiği Rakka'da yaz başından bu yana kuşatma altında tutulan DEAŞ, birkaç ay içinde El Bab'dan Irak sınırına kadar olan bölgeyi yitirdi. Teröristler, son olarak üç yıldır kuşatma altında tuttuğu Deyr ez Zor kentini de kaybetmek üzere.

EVLERİNE DÖNMEK İÇİN TÜRKİYE SINIRINA GELİYORLAR

Peki, adım adım yenilgiye sürüklenen teröristlerin yeni planı ne? İngiliz The Guardian gazetesi, terör örgütü DEAŞ adına savaşmış çok sayıda ismin son birkaç hafta içinde memleketlerine dönebilmek için Türkiye'ye geçmeye çalıştığını özel haberiyle duyurdu. Gazetenin haberine göre İdlib çevresinde toplanan teröristler, sınırı aşarak Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'daki ülkelerine dönmeyi hedefliyor.

KAÇAKÇILARA RÜŞVET VERİYORLAR

Suriye sınırına neredeyse boydan boya beton duvar ören Türkiye, ağır silahlı devriyelerle sınırı koruyor. Teröristler ise kaçakçılara para vererek Suriye'den çıkmayı deniyor.

Ağustos sonunda Suriye'den kaçmayı başarmış bir Suudi Arabistan uyruklu terörist, The Guardian'a yaklaşık 300 DEAŞ mensubunun İdlib'te olduğunu söyledi. Teröristin verdiği bilgiye göre, bu 300 kişiden çoğu Suudi Arabistan vatandaşı.

ELLERİNDE 11 BİN 100 BOŞ SURİYE PASAPORTU VAR

Almanya’da haftalık yayımlanan Bild am Sonntag gazetesi ise, terör örgütünün elinde 11 bin 100 adet boş Suriye pasaportu olduğunu bildiriyor.

Haberini Alman İçişleri Bakanlığı ve polisten aldıkları gizli belgelere dayandıran gazete, teröristlerin 2015’teki Paris saldırılarında yaptığı gibi, bu pasaportları doldurarak Avrupa’ya geçmelerinden korkulduğunun altını çizdi.

Hedeflerinde Türkiye sınırı var! Ellerinde ise boş 11 bin 100 pasaport... ile ilgili etiketler DEAŞ pasaport türkiye sınırı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.