HDP'ye terör operasyonu: Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı!

Haklarında yürütülen soruşturmalarda adli makamlara ifade vermeyi reddetikleri için gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı. Selahattin Demirtaş'ın ifade vermeye gitmediği soruşturmalar arasında Yasin Börü'nün vahşice katledildiği, 6-8 Ekim olayları soruşturması da bulunuyor

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.

HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi. HDP'ye yapılan terör operasyonunda birçok milletvekili gözaltına alındı.

DEMİRTAŞ, YÜKSEKDAĞ, BALUKEN VE 2 HDP'Lİ VEKİL TUTUKLANDI

Saat 16.50... HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Saat 16.00... Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saat:14.32... HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.

Saat 14.00... HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı. Şırnak milletvekili Leyla Birlik ve Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan hakkında da ifadelerinin ardından tutuklama kararı verildi.

Saat 13.00... HDP'ye terör operasyonunda son dakika haberleri gelmeye devam diyor: Figen Yüksekdağ tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

YENİ GELİŞME: HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, adliyeye sevk edildi. Savcılık Demirtaş'ı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ DİYARBAKIR'DA GÖZALTINA ALINDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı

FİGEN YÜKSEKDAĞ ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi.

FERHAT ENCÜ ŞİŞLİ'DE GÖZALTINA ALINDI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı.

Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

PERVİN BULDAN GÖZALTINA ALINDI

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da gözaltına alındı

İMAM TAŞÇIER ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, kaldığı otelde gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN DİĞER MİLLETVEKİLLERİ İSE ŞÖYLE:

HDP'li milletvekillerinden İdris Baluken, Aysel Tuğluk, Abdullah Zeydan, Nursel Aydın, Selma Irmak, Ziya Pir, Mehmet Ali Aslan, Gürser Yıldırım ve Leyla Birlik de gözaltına alındı.

HDP'ye terör operasyonu: Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı! ile ilgili etiketler HDP Operasyon Selahattin Demirtaş figen yüksekdağ
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.