"HDP'ye bakanlık verilebilir" polemiği yeniden ateşlendi: CHP'li Özkan Yalım'dan skandal sözler

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışının ardından yine fitil ateşlendi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, HDP'nin bir değil birden fazla bakanlık alabileceğini söyledi.

CHP'li Gürsel Tekin, konuk olduğu canlı yayında Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'ye ilişkin çok tartışılacak açıklamalara imza atmıştı.

 

"HDP'YE BAKANLIK VERİLEBİLİR, HER PARTİYE DE VERİLEBİLİR"

HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyleyen Gürsel Tekin, "Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir." ifadelerini kullanmıştı.

CHP'Lİ YALIM FİTİLİ TEKRAK ATEŞLEDİ!

Günlerce konuşulan CHP'nin HDP'ye bakanlık vaadi tartışmalarında CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım fitili tekrar ateşledi.

"1 DEĞİL 1'DEN FAZLA BAKANLIK"

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerini yorumlayan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, HDP'nin bir değil birden fazla bakanlık alabileceğini söyledi.

CHP'li Özkan Yalım şu ifadeleri kullandı:

"Gürsel Tekin'nin yaptığı açıklama kendi görüşü, bu partimizin öngörüsü veya düşüncesi değildir ama HDP bakanlık alabilir. HDP bir ittifak içerisinde olursa veya kendisi tek başına yeterli bir oy alır ve hükümeti kurma yetkisini alırsa tabi ki 1 değil, 1'den fazla da bakanlığı olabilir.

Bizim, 'HDP'nin şu milletvekili şu şekildedir, bu şekildedir' deme lüksümüz yok.

Meclise seçilen her milletvekili, şartları yerine getirerek parlamentoya geliyor. 'Akabinde başka bir terör örgütüyle bağı vardır veya yoktur' kararıcı savcılarımız ile Türk mahkemeleri verebilir"

"HDP'ye bakanlık verilebilir" polemiği yeniden ateşlendi: CHP'li Özkan Yalım'dan skandal sözler ile ilgili etiketler HDP Gürsel Tekin CHP CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım bakanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.