HDP'lilerin fezlekesi Meclis'e ulaştı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Meclis'e dün gece 33 fezleke geldi. İçinde HDP'lilerin de fezlekeleri var" dedi. Hakkında fezleke hazırlanan HDP'liler, Kobani olayları sırasında yaşanan terör eylemlerinden "azmettirici" sıfatıyla sorumlu tutuluyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, dün akşam itibariyle 33 fezlekenin Meclis'e ulaştığını, aralarında HDP'lilerin de olduğunu açıkladı.

Fezlekeler, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de arasında bulunduğu 9 milletvekili hakkında, 6-7-8 Ekim 2014'teki "Kobani olayları" olarak bilinen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği terör eylemleri nedeniyle hazırlandı.

HAKLARINDA FEZLEKE HAZIRLANAN HDP'Lİ VEKİLLER

Bu kapsamda, HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü hakkında, Anayasa'nın 83. maddesi gereğince milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlendi.

AZMETTİRİCİ SIFATIYLA SORUMLU TUTULUYORLAR

Söz konusu isimler, Kobani olayları sırasında Türkiye genelinde yaşanan terör eylemlerinden "azmettirici" sıfatıyla sorumlu tutuluyor.

Şentop, dün yaptığı açıklamada, "Başkanlığımıza gelince bu fezlekeleri karma komisyona havale ediyoruz. Adalet ve Anayasa Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon bu değerlendirmeyi yapacaktır." ifadesini kullanmıştı.

HDP'lilerin fezlekesi Meclis'e ulaştı ile ilgili etiketler TBMM HDP milletvekili Mustafa Şentop fezleke
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.