HDP'li vekiller Hüda Kaya ve Meral Danış Beştaş gözaltına alındı

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş gözaltına alındı.

Kaya’nın gözaltına alınmasını HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Twitter hesabından duyurdu. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de paylaştığı tweet ile Kaya’nın Diyarbakır’daki bir dava için Afyon’da gözaltına alındığını söyledi. Kaya’nın önce İzmir’e, daha sonra Diyarbakır’a götürüleceği belirtildi. Kaya, 8 Aralık 2016'da da evinin önünden gözaltına alınmıştı. Kaya'nın hakkında açılan bir dosyadaki 'zorla getirme kararı' uyarınca gözaltına alındığı belirtilmişti.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Diyarbakır’daki evinde gece yarısı gözaltına alınan Beştaş, Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarıldı.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında dün gece gözaltına alınan ve savcılıktaki ifadeden sonra tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, bu sabah erken saatlerde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP'li vekiller Hüda Kaya ve Meral Danış Beştaş gözaltına alındı ile ilgili etiketler HDP hüda kaya
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.