HDP'li vekile göre Ayasofya kilise olmalı!

Geçtiğimiz ay TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "İsteseydik dağa gitmeye engel mi var bize?" diyerek gündeme gelen HDP Milletvekili Hüda Kaya bu kez Ayasofya ile ilgili sözleriyle tepki çekti. Halk TV'de katıldığı programda konuşan Kaya, 'Ne demek kılıç hakkı' diyerek Ayasofya'nın kilise olması gerektiğini belirtti.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıyla ilgili Danıştay'dan gelecek karar merakla beklenirken, HDP'den tepki çeken bir çıkış geldi.

Daha önce yaptığı açıklamada 'İsteseydik dağa çıkardık' diyen HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bu kez de Ayasofya'nın kilise olması gerektiğini dile getirdi.

 Halk TV'de yayınlanan 'Medya Mahallesi' programına konuk olan Kaya, "Ne demek kılıç hakkı. Böyle bir hukuk yok. Bunlar Kur'an'dan ve peygamberden sonra uydurulmuş saraycı, emperyal, Emevici kalıntıların yansımalarıdır" ifadesini kullandı.

"HANGİ İNANÇ ERBABI TARAFINDAN KURULMUŞSA O İNANÇ ERBABININ EHLİYETİNDE OLMALI"

Tüm ilahi dinleri yıllarca araştırdığını belirten Kaya, "Ayasofya hiçbir şekilde bugünkü iktidarın ya da herhangi bir iktidarın 'Açarız - kapatırız' kafasıyla karar alıp yaptırım uygulayabileceği bir alan değildir. Sadece Ayasıfya değil, müdahale edilmiş, nice Kiliseyken camileştirilmiş yapılar vardır. Adına cami demekle cami olunmuyor. Ayasofya çok daha özel bir konuma sahiptir. Orası hangi inanç erbabı tarafından kurulmuşsa o inanç erbabının ehliyetinde olması gereken bir yerdir." dedi.

HDP'li vekile göre Ayasofya kilise olmalı! ile ilgili etiketler HDP Ayasofya milletvekili hüda kaya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.