HDP'li Selahattin Demirtaş'tan 6'lı masaya cezaevinden ayar

6'lı masa Gelecek Partisi'nde 4. kez toplanmış, 6 muhalefet lideri ortak açıklama yayınlamıştı. TVNET'te programa katılan Hürriyet yazarı Nedim Şener, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 6'lı masaya cezaevinden ayar verebildiğini ve muhalefet liderlerinin buna karşı çıkmadığını söyledi.

6 muhalefet lideri, 4. buluşmasını Gelecek Partisi'nde gerçekleştirmişti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliği yaptığı buluşmaya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal katılmıştı.

TVNET'te yayınlanan Net Bakış programına katılan Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, cezaevinden 6'lı masaya ayar verebildiğini söyledi. Şener, "Demirtaş 6'lı masaya cezaevinden ayar verebiliyor. Koca muhalefet de buna "Sen ne saçmalıyorsun" demiyor. Fotoğrafın çekilmediği anda 6'lı masada HDP'nin ruhu duruyor." dedi.

Nedim Şener'in sözlerinin tamamı şöyle:

"Demirtaş, 2013 seçimlerinde yüzde 13 oy aldıklarında PKK'ya karşı eğer liderlik gösterebilseydi, bugün hakikaten herkesin savunabileceği bir insan olabilirdi. Ama o da bir taktik yürütüyor içerden. Kendince yazılar filan yazıyor, onun yandaşları var nereye getirdi olayı bakın: Herkes 6'lı masa diye 7. ortağı gözardı ederken, adam cezaevinden ayar verebiliyor. Yani bütün 6'lı masaya tutuklu olduğu cezaevinden Selahattin Demirtaş ayar veriyor ve onlardan veya yandaşlarından da tek bir ses çıkmıyor. Bir dakika ya! Bu 6 kişinin aklı yok, tek akıllı sensin, sen her şeyi görüyorsun, bunların bir lider bile seçme kapasitesi yok, bir program oluşturma cesaretleri yok, kapasiteleri yok, her şeyi sen veriyorsun, oturup ayar veriyorsun koca muhalefete. Muhalefet de o kadar içselleştirmişler ki, bir dakika ya sen ne diyorsun demiyor. Gerçekte de almıyorlar masaya tabii fotoğrafa sokmuyorlar. Fotoğrafın çekilmediği anda 6'lı masada HDP'nin ruhu duruyor. Zaten ona bağlıyorlar umutlarını."

 

 

HDP'li Selahattin Demirtaş'tan 6'lı masaya cezaevinden ayar ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Nedim Şener 6lı masa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.