HDP'li Katırcıoğlu: Kılıçdaroğlu boş laflar ediyor

HDP'li Erol Katırcıoğlu, katıldığı canlı yayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bir 'Kürt sorunu' olduğunu öne süren Katırcıoğlu, Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin çözüm önerilerini eleştirerek, "Kılıçdaroğlu bu konuda çok genel, içeriği boş laflar etti. Ben siyasetin böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

HDP'li Erol Katırcıoğlu katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bir 'Kürt sorunu' olduğunu öne süren Katırcıoğlu, ittifak ortaklarının bu sorunun çözümü konusundaki vaatlerinin yetersizliğinden yakındı.

"KILIÇDAROĞLU BOŞ LAFLAR EDİYOR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "boş laflar ettiğini" vurgulayan Katırcıoğlu, "Bizim oylarımız çantada keklik değil. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizim oylarımızın önemi var ise, iktidara geldiğinizde Kürt sorunuyla ilgili yol haritanız nedir? Bunu ifade etsinler. Birkaç hafta oldu sanırım. Kılıçdaroğlu çok genel, içeriği boş laflar etti. Ben siyasetin böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"CHP İLE TABANIMIZ AYNI"

CHP ile kendi tabanlarının oldukça yakın olduğunu ifade eden Katırcıoğlu, "İstanbul'da dolaştığımda CHP'li seçmenlerin de HDP ile yakın olduklarını biliyorum. Bizimkiler de yakın sonuç olarak. Fakat CHP kendi tabanının da taleplerini yerine getirecek durumda değil bence. Ne yapacağını söylemeden siyaset üretmek mümkün mü? Ellerindeki imkanlara göre, CHP'nin oyu mu artıyor? Hayır artmıyor. Bizim CHP ile ilişkimiz sempati ilişkisidir. Doğrudur." dedi.

EROL KATIRCIOĞLU KİMDİR?

1951 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Öğretim Üyesi; İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi. 1981'de özel öğrenci statüsüyle doktora çalışmaları için ABD'nin Wisconsin Üniversitesine gitti. 1985'te Marmara Üniversitesinden doktor unvanı aldı.

Wisconsin Üniversitesinde Ziyaretçi Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1987'de Marmara Üniversitesi İngilizce Ekonomi Bölümünde öğretim üyeliğine başladı. 1990'da doçent oldu. 1991-1993 yılları arasında 49. Hükûmette Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'nün Ekonomi Danışmanlığını yaptı ve aynı yıllarda Rekabet Yasasının hazırlık komisyonunda iktisatçı üye olarak çalıştı.

1996'da profesörlüğe yükseltildi. 2001-2005 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesine Rektör Yardımcısı olarak geçti. 2005'te aynı üniversitede Ekonomi Bölüm Başkanlığı yaptı. 2008'de Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi. 2012'de Bilgi Üniversitesiyle yollarını ayırdı ve Marmara Üniversitesine döndü. 2016 yılında aynı kurumdan emekli oldu. 1996'dan bu yana çeşitli günlük gazetelerde yazılar kaleme aldı. İyi düzeyde İngilizce bilen Katırcıoğlu, evlidir.

HDP'li Katırcıoğlu: Kılıçdaroğlu boş laflar ediyor ile ilgili etiketler HDP CHP Kemal Kılıçdaroğlu erol katırcıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.