HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı!

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bugün PKK terör örgütünün güdümünde olduğu ileri sürülen Mezopotamya Ajansı'nın 'kurgu' olduğu ortaya çıkan haberinin üzerinden 'Kürtçe mevlit engellendi" iddiasını ortaya attı. Bahse konu olan mevlitin sahibi olan AK Parti Milletvekili Abdurrahman Kurt "Taziye gerçek haber uydurma.." açıklaması ile iddiayı yalanladı. Bu cevap karşısında attığı tweeti silmeyen Hüda Kaya, ajansın yeni kurgusu üzerinden provokatif söylemine devam etti.

PKK'ya yakın olduğu ileri sürülen İstanbul merkezli Mezopotamya Ajansı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin kırsalında bir taziye evinde okunan 'Kürtçe mevlide' jandarmanın müdahale ettiğini ve "ya Türkçe ya da Arapça okuyacaksınız" dediğini iddia etti.

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı!

HDP'nin İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise provokasyon amaçlı olduğu açık olan iddiayı elinde birçok imkan olmasına rağmen araştırmadan, doğru kabul edip sosyal medya hesabından takipçilerine "Her 'dil' bir ayettir, bir hakikattir! Siz varlığa, insanlığa, hakikate, yaşama, sevgiye, ayetlere düşmansınız @Akparti Sizleri kendi nefretiniz bitirecek! Diller, düşünceler mutlaka özgürleşecek, sizler istemeseniz de..." mesajı ile paylaştı.

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 2

Ancak bu iddianın ajans tarafından kurgulanmış bir yalandan başka bir şey olmadığı taziyenin sahibi olan AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt'un, “Köy benim, taziye benim, haber uzaylıların” sözleri ile ortaya çıktı. Kurt bir sonraki tweetinde ise "Taziye gerçek haber uydurma..Annemin amcası vefat etti" dedi. 

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 3

Kurt yalan haberde ısrar edilmesi üzerine bu kez de "Hay Allah bu kadar olur artık ...daha nasıl anlatılır bunun yalan olduğu ..." sözleri ile isyan ettikten sonra "Birincisi taziyeler korona sebebiyle yapılmıyor ,ikincisi jandarma böyle bir olmayan yasağı uygulayamaz ve uygulanmamıştır 3.sü kimmiş bu kaynak ben de merak ettim.Köy bizim köyümüz taziye de bizim taziyemiz daha ne söyleyeyim .."  ifadelerini kullandı.

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 4

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 5

Abdurrahman Kurt kurgu haberle hedefleneni ise şu sözlerle açıkladı: 

"Mesele dil değil “Dil” (dıl okunarak) dır yani gönüldür...Bu haberi yapanlar jandarmanın böyle bir gayri insani yasağı uygulamasını arzu ederler ,kaldırmasını değil.Hep dedik PKK kendi veya hdp kendi doğrularından değil devletin yanlışlarından büyüdü ,şimdi arzulanan da bu sadece"

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 6

Sabah yazarı Kenan Kıran, Mezopotamya'nın haberin yalan olduğunun bizzat taziye evinin sahibince yalanlanması üzerine HDP'li Hüda Kaya'ya attığı tweeti silip silmeyeceğini sordu. 

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 7

Hüda Kaya'dan Kıran'ın bu sorusuna yanıt gelmezken yazar Nihat Nasır HDP'li ismin tavrının ne olacağını attığı tweetlerle ortaya koydu.

"Silmeyecek zira yalana yeni bir yalanla kılıf uydurdu bile. Ateist ve ırkçı partinin zavallı bir piyonu olarak utanmadan "ayet" ve İslâmî değerleri istismara devam edecek elbette.

Sırf milletvekili olabilmek için gözünü kırpmadan ateist ve ırkçı bir partiye giren Hüda Kaya, borcunu, bu örgütün yalan makinalarının yazdıklarını iftiraya dönüştürerek ödüyor.
Muhterem Abdurrahman Kurt @ab_kurt defalarca ikaz etti ama nafile... Doğrusu şu #KürtçeBizimYalanSizin" dedi. 

 HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 8

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 9

Nihat Nasır'ın Hüda Kaya hakkındaki öngörüsü kısa süre sonra doğrulandı. 

Kaya, haberi birinci ağızdan yalanlanan Mezopotamya ajansının 'taziye 1 ay önceydi' şeklindeki yeni kurgusuna da hemen iman edip "Kürtce Mevlidin engellenmesiyle ilgili Ajansın haberi güncellenmiştir. Bahsedilen olay bugün yaşanan taziyede değil daha önce gerçekleşmiştir..." diyerek ortaya çıkan yalanından yeni kurgulanan yalana sığınarak kurtulmaya çalıştı. 

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 10

Hüda Kaya'nın yalan olduğunu bildiği halde provokasyona devam etmesi üzerine Abdurrahman Kurt'un son sözü "Her duyduğunu anlatması, kişiye yalan olarak yeter" Hadis-i Şerifi oldu: 

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! - Resim : 11

HDP'li Hüda Kaya'dan Kürtçe Mevlid yalanı! ile ilgili etiketler Sur Diyarbakır Kürtçe hüda kaya Abdurrahman Kurt kenan kıran Nihat Nasır taziye mevlid
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.