HDP'li Dersim Dağ'dan skandal savunma: Semra Güzel barışın umududur

SuperHaber'in HDP ve Semra Güzel gerçeğini açıklamasının ardından Güzel'in dokunulmazlığı oy çokluğu ile kaldırıldı. HDP Diyarbakır vekili Dersim Dağ, Güzel hakkında başlatılan soruşturmayı 'Kürt kadınlarına saldırı' olarak niteleyerek "Semra Güzel barışın umududur. O fotoğraf, bu toprakların ve Kürtlerin gerçekliğidir. Kimse o fotoğrafı yargılayamaz." açıklamasında bulundu.

TBMM Hazırlık Komisyonu, SuperHaber'in HDP ve Semra Güzel gerçeğini açıklamasının ardından Güzel hakkında kararını verdi. Güzel'in dokunulmazlığı oy çokluğu ile kaldırıldı.

Güzel hakkındaki raporun yarın Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na sunulması beklenirken, HDP'den konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

"O FOTOĞRAFLA YARGILANAMAZ"

Diyarbakır'da konuşan HDP vekili Dersim Dağ, Güzel hakkında başlatılan soruşturmanın 'Kürt kadın kimliğine' yapılan bir saldırı olduğunu öne sürdü.

Güzel'in yanında olduklarını belirten Dağ, "Semra Güzel barışın umududur. O fotoğraf, bu toprakların ve Kürtlerin gerçekliğidir. Kimse o fotoğrafı yargılayamaz." diye konuştu.

 

HDP'li Dersim Dağ'dan skandal savunma: Semra Güzel barışın umududur ile ilgili etiketler HDP terörist semra güzel dersim dağ
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.