HDP'Lİ Aslan serbest bırakıldı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, serbest bırakıldı.

Batman'da yargılandığı davaların duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mardin'in Midyat İlçesi'nde gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aslan, savcılık ifadesinin ardından da serbest bırakıldı. Aslan'ın savcılıkta, "Ortak savunmayı annemin, babamın ve atalarımın dili olan Arapça anadilimle yapmak istiyorum" demesi üzerine Arapça tercüman tahsis edildiği öğrenildi.

Aslan hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlamalarıyla, 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış, duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle de yakalama kararı çıkarılmıştı.

HDP'Lİ Aslan serbest bırakıldı ile ilgili etiketler HDP milletvekili mehmet ali aslan serbest
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.