HDP-Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, AK Parti ile MHP heyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için YSK'ya başvurusunu, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüşmesinin detaylarını, Muharrem İnce'nin Memleket Partisi Genel Merkezi önündeki dans hareketlerini, Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken HDP ziyaretinin şifreleri ile CHP-HDP arasındaki pazarlıkları ve Millet İttifakı'ndaki Mansur Yavaş krizini konuştu.

YENİDEN REFAH PARTİSİ 6'LI MASAYA MI, CUMHUR İTTİFAKI'NA MI YAKIN DURACAK?

Ceyhun Bozkurt, ''Yeniden Refah Partisi'nde aynı Saadet Partisi'nde olduğu gibi seçmen bazında bir tepki olacaktır. Seçimler ikinci tura kalırsa Yeniden Refah Partisi 6'lı masaya mı, Cumhur İttifakı'na mı yakın durur? Bence bu sertliğe girmemelerinin nedeni de bu. Seçimlerin sosyal medyada kazanılmadığını önceden çok net gördük. Seçim sahada kazanılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN - MEHMET ŞİMŞEK GÖRÜŞMESİ

Ömer Çelik, Mehmet Şimşek ile Erdoğan'ın 'rutin' bir görüşme olduğunu söylemişti ancak rutinin biraz daha üstünde bir görüşmeydi.

CHP - HDP ARASINDA KAYYUM, ANA DİL VE PARLAMENTER ZEMİNE İLİŞKİN MÜZAKERE

CHP - HDP arasında parlamenter zemin meselesinde ciddi bir uzlaşı sağladıklarını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarındaki satır aralarında ana dil vurgusu önemliydi. 'Ana dil eğitimi' ile 'ana dilde eğitim' farklı şeylerdir. Örgüt toplumu bölecek bir talebi 'ana dilde eğitim' diyerek gündeme getiriyor. Resmi dil konusunu açıyorlar. Dolaylı yoldan Kürtçe vurgusu ile bu iki meselede uzlaşı sağladıklarını gösterdiler. CHP-HDP dış politikada ve birçok konuda benzer düşünüyor. ABD politikalarına göre hareket ediyorlar, aynı proje içindeler. 

''MİLLET İTTİFAKI HDP'Lİ SEZAİ TEMELLİ'NİN 'KIRK YILIN İNTİKAMINI ALACAĞIZ' SÖZLERİNE İMKAN VERİYOR''

Kandil'dekilerin sürekli vurguladığı; 'AK Parti ile MHP'yi yenin. Terörle mücadeleden vazgeçin, özerkliği biz hallederiz' sözlerine dikkat çekiyorlar. Önce '6'lı masa ile müzakere edeceğiz, ardından kazandığımız mevzilere ilerleyerek terör örgütünün sözde devletini oluşturacağız' diyorlar. HDP'li Sezai Temelli, 'kırk yılın intikamını alacağız' diyor. Millet İttifakı onlara bu imkanı veriyor. CHP'nin yeni tarih öğretmeni HDP'li Sırrı Süreyya Önder gibiler. Şeyh Said'in torunlarından tarih dersleri alıyorlar. Kılıçdaroğlu'na, CHP'deki gerçek Atatürkçülerin, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin seçmenlerinin oy vereceğini düşünmüyorum. bu bağlamda Muharrem İnce'ye oy verebilirler.

KEMAL KILIÇDAROĞLU - MUHARREM İNCE GÖRÜŞMESİ

Muharrem İnce'ye ciddi olarak haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'na, CHP'deki gerçek Atatürkçülerin, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin seçmenlerinin oy vereceğini düşünmüyorum. Bunlar Atatürkçüler ile milliyetçileri çantada keklik görüyorlar. Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'yla görüşür, reddetmez. Esas mücadele Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi içinde olacak. Yavaş ile İmamoğlu bunu görerek çıkış yapıyor. Yaşananlar yaşanacak ciddi kavgalara gebe. Kavga ciddi büyüyecek. Kılıçdaroğlu seçimi kaybettiği gün Akşener, İmamoğlu, Yavaş ve İnce kazanır.'' sözlerini kullandı.

 ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

HDP-Kılıçdaroğlu görüşmesinin perde arkası! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Kemal Kılıçdaroğlu CHP HDP Sırrı Süreyya Önder

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.