HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, 6'lı masayı teröristbaşı Öcalan'ı ziyarete davet etti

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve HDP'nin seçimlerdeki rolü üzerine değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İmralı üzerinden spekülasyon yapılmasını engellemenin yolunun muhalefet partilerinin terör örgütü elebaşı Öcalan’la görüşme talebinde bulunmaları olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’ın sorularını yanıtladı.

Seçimden önce İmralı üzerinden spekülasyon yapılmasını engellemenin yolunun, muhalefet partilerinin de Öcalan’la görüşme talebinde bulunmaları olduğunu belirten Sancar, "Sonuçta herkes Öcalan’ın rolünün öneminin farkında. Bu hakikati yok saymanın kimseye faydası yok" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken 'HDP’nin kilit rolde' olduğu yorumlarına katılmayan Mithat Sancar, “Biz kilit değil, anahtar diyoruz. Türkiye’nin kronikleşmiş açmazlarının çoklu kriz ortamında; toplumsal, siyasal ve iktisadi alanlarda ciddi çöküşler ve felaketler yarattığını görüyoruz. Türkiye derin tahribatlar yaşarken, tüm bu felaketlerden çıkış imkânlarının da arttığının farkındayız. Krizler çoklu hale gelip derinleştikçe, dönüşüm imkânları da artar. Yeter ki bu dönüşüm imkânlarını değerlendirecek bir siyasal program ve faaliyet oluşturulabilsin.” dedi.

HDP’NİN ADAYI SELAHATTİN DEMİRTAŞ MI?

Mithat Sancar, Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin cumhurbaşkanlığı adayı yapılıp yapılmayacağı şeklindeki sorulara da şu yanıtı verdi: "Aday konusunda nasıl bir süreç işleteceğimizi herkes biliyor. Biz isimler üzerinden değil, ilkeler, süreçler ve yapılar üzerinden geniş, açık ve doğrudan müzakere yapmayı doğru buluyoruz. Bunun muhatabı da sadece Millet İttifakı değil, bütün demokrasi güçleridir. Eğer bu yöntemimiz diğer muhalefet partileri tarafından kabul edilmezse, ki ben değerlendirme sürecinin devam ettiğini, kapıların kapanmadığını düşünüyorum… Millet İttifakı’ndan olumlu bir yanıt gelmemesi halinde, önümüzde duran seçenekler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu seçeneklerin içinde en öne çıkanı da kendi adayımızla seçime katılmaktır. Bu konuda isim belirlerken de katılımcı, çoğulcu yöntemi esas alacağız. Elbette Selahattin Demirtaş aday olmak istediğini söylüyorsa, bu da değerlendirilecektir. Ama Selahattin Demirtaş bu partinin her kademesinde görev yaptığı, sürecin nasıl işlediğini gayet iyi bildiği için ısrarla ‘partim karar verirse adaylığa hazırım’ diyor. Dolayısıyla Demirtaş’ın da bizim izlediğimiz yol ve yöntemden farklı bir yol-yöntem önerdiğini düşünmüyorum."

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, 6'lı masayı teröristbaşı Öcalan'ı ziyarete davet etti ile ilgili etiketler HDP İmralı 6lı masa muhalefet partileri Öcalan mithat sancar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.