HDP, 3. ittifak çalışmalarını resmen duyurdu

Halkların Demokratik Partisi (HDP), parti meclisi toplantısının ardından sonuç bildirgesini yayımladı. Bildirgede üçüncü ittifak çalışmaları resmen açıklandı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar geçtiğimiz haftalarda 8 parti temsilcileri ile bir araya gelmişti.

İki hafta önce Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, EMEP, EHP, TKP, TİP, TÖP, SMF ve Halkevleri'nin temsilcileri ile toplantı gerçekleştirmişti. HDP Parti Meclisi toplantısının ardından yayımladığı sonuç bildirgesinde 3. ittifak çalışmalarını resmen duyurdu.

HDP Parti Meclisi Sonuç Bildirgesi'nde, "HDP, iki seçeneğe karşı mücadele birliğini büyüterek üçüncü yolu güçlendirmeye ve Türkiye halklarına gerçek bir seçenek sunmaya yönelik çalışmalarını büyüterek sürdürmektedir." denildi.

HDP'nin, siyasetin tüm alanlarında belirleyici olmaya ve yapılan hesapları bozmaya devam edeceği vurgusu yapılarak, "İlkeler ve değerler partisi olarak iktidar hesabı yapan tüm kesimlere demokratik, adil, özgürlükçü siyaseti her daim hatırlatıyor, iktidarcı anlayışların başarısız olacağını sokaktan sandığa kadar gösteriyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bildirge şöyle devam ediyor: "Türkiye halkları, iktidarı elde etmeye odaklanmış, milliyetçilik ve hamasette benzeşen iki seçeneğe mahkum değildir. Bugün, Türkiye halklarının tarihsel sorunları olan Kürt sorunu, demokratikleşme ve ekonomik adalet sorunlarına karşı farklı reçeteleri olmayan iki seçenekle karşı karşıyayız. HDP, bu iki seçeneğe karşı mücadele birliğini büyüterek üçüncü yolu güçlendirmeye ve Türkiye halklarına gerçek bir seçenek sunmaya yönelik çalışmalarını büyüterek sürdürmektedir. Mücadele birliğini sağlayarak üçüncü yolun genişletilmesinde ittifak çalışmaları tarihi önemdedir. Ezilenlerin bir araya gelmesi, genişlemesi ve güçlenmesi, Türkiye halkları ve gelecek kuşaklar için en önemli hamle olacaktır."

 

HDP, 3. ittifak çalışmalarını resmen duyurdu ile ilgili etiketler HDP 3. ittifak Halkların Demokratik Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.