Hazine ve Maliye Bakanlığı: İstihdam ve üretimin artırılması için OSB'ler desteklenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakanlık, üretim ve istihtamın artırılması için OSB'lerin geliştirilmesine ve desteklenmesi için adımlar atılacağını bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Fiyat İstikrarı komitesinin altıncı toplantısı sonrası alınan kararlara ilişkin bir açıklama yapıldı.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde;

"Fiyat istikrarı Komitesi'nin altıncı toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Dr. Nureddin Nebati başkanlığında 9 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıda güncel enflasyon gelişmeleri ve son dönemde enflasyona etki eden unsurlar ele alınırken. başta gıda ürünlerinde olmak üzere arz güvenliğini güçlendirilen stratejik ürünlere yönelik çalışmalar ve konut piyasasına yönelik alınan tedbirler dahilinde gelinen son durum değerlendirilmiştir.

Komite, önümüzdeki ekim dönemine yönelik tarımsal ürünlerin temel girdilerde arz-talep dengesinin sağlanmasına; konut piyasasında fiyat mekanizmasını bozan adımlara karşı alınabilecek tedbirler üzerinde çalışılmasına; ayrıca Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında ithalata bağımlılığı azaltıcı yatırımlara hız vermek ve üretim, ihracat ile istihdamı artırmak amacıyla Organize Sanayi Bölgelerinin geliştirilmesine ve desteklenmesine yönelik adımların atılmasına karar vermiştir."

Hazine ve Maliye Bakanlığı: İstihdam ve üretimin artırılması için OSB'ler desteklenecek ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı İstihdam organize sanayi bölgesi destek Üretim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.