Hazine ve Maliye Bakanlığı: 52,2 milyar liralık borç yapılandırıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı yapılan başvurular üzerine 52,2 milyar liralık borcun yapılandırıldığını açıkladı.

Hazine ve Maliyet Bakanlığı, devlete olan borçlara ilişkin yapılandırmadaki detayları paylaştı.

Başta vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar olmak üzere çok sayıda kurumun alacağı, 13 Mart'ta yürürlüğe giren yasayla birlikte yapılandırılıyor. Bu kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine başvuran mükellef sayısı 1 milyon 529 bin 285 oldu.

52.2 MİLYAR TL BORÇ YAPILANDIRILDI

2 milyon 302 bin adet yapılandırma dosyası oluşturulurken, toplam 52,2 milyar liralık borç yapılandırıldı. Şimdiye kadar 1,6 milyar liralık tahsilat gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 52,2 milyar liralık borç yapılandırıldı

BAŞVURU DETAYLARI

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvurmak için 31 Mayıs tarihine kadar süresi bulunuyor.

Bavşuru kapsamında vatandaşlar borçları peşin veya taksitli şekilde ödeyebilcek. Peşin ödemeler ile ilk taksit ödemelerinin 30 Haziran tarihine kadar yapılması gerekiyor.

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN BORÇLAR

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 52,2 milyar liralık borç yapılandırıldı ile ilgili etiketler borç Hazine ve Maliye Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.