Hazine Bakanı Nebati Aralık ayından itibaren enflasyonun düşeceğini vurguladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, gelecek dönemde iyileştirmelerin rakamlara yansıyacağını vurgulayarak Aralık ayı itibariyle enflasyon rakamlarının düşüşe geçeceğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleşen Hazine ve Maliye Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri sonrası soruları cevapladı. 

Enflasyonda düşüş için aralık ayını işaret eden Bakan Nebati, otomobillerde ÖTV indirimi olup olmayacağına ilişkin de açıklama yaptı.

Bakan Nebati, hükümetin faiz politikasına ilişkin, "Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik" dedi.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ İÇİN TARİH VERDİ

"Enflasyona kimseyi ezdirmedik" diyen Bakan Nebati, "İstihdam olsun, alım gücü iyileştirmesi olsun gerekli politikaları uyguladık. Önümüzdeki dönemde de bu kararlı politikaları uygulayacağımızdan halkımız emin olsun" diye konuştu.

Enflasyonun ne zaman düşeceği sorusuna ise "Önümüzdeki dönemde iyileştirmeler her türlü alanda rakamlara yansıyacaktır. Baz etkisiyle de olsa enflasyon Aralık ayı itibariyle düşüşe geçecektir" cevabını verdi.

Hazine Bakanı Nebati Aralık ayından itibaren enflasyonun düşeceğini vurguladı ile ilgili etiketler Son dakika enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.