Hayvancılıkla uğraşanlara devletten hibe desteği geldi! Küçükbaş hayvan almak isteyenlere 1 milyon TL’ye kadar kredi desteği verilecek!

Küçükbaş hayvan almak isteyenlere 1 milyon TL’ye kadar finansman desteği verilecek. Küçükbaş hayvan alım desteği şartları ve detayları belli oldu. İşte ayrıntılar…

Tarım ve hayvanlıkla ilgili yatırım ve üretim faaliyetlerine ilişkin 2023 yılı itibariyle devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2023 yılında canlı hayvan alımı için kredi destekleri ve hibe destekleri de veriliyor.

Yeni yılda sıfırdan hayvancılıkla uğraşmak isteyen çiftçilere koyun keçi alımları için 1.000.000 TL’ye kadar finansman desteği önde gelen kamu bankası olan Ziraat Bankası üzerinden ödenecek. Destek kapsamında belirlenen tüm şartların sağlanması gerekiyor.

2 YIL GERİ ÖDESİZ 10 YIL VADELİ KREDİ DESTEĞİ!

Yeni iş kurmak isteyen veya işini büyütmek isteyen kadın ve genç çiftçilere yönelik kredi destekleri 2023 yılında da sunulmaya devam ediyor. 1 milyon TL’ye kadar kullandırılacak kredi kapsamında 2 yıl sıfır faizli ve geri ödemesiz olmak üzere 10 yıl vadeye kadar kredi sunulacak. Ziraat Bankası tarafından sunulan kredi kapsamında 2023 yılında besicilik için küçükbaş ve kümes hayvanı satın alınabiliyor.

Anapara ödemesi 2025 yılında başlayacak kredi kapsamında küçükbaş hayvanlık, besi ve süt hayvancılığı, damızlık hayvancılık ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği desteği verilecek. Ziraat Bankası tarafından kredi kapsamında belirlenen şartların sağlanması halinde ilgili kapsamda yer alan kişilerin yararlanması sağlanacak.

FAİZSİZ KOYUN DESTEĞİ ŞARTLARI NELER?

Hayvancılıkla uğraşanlara devletten hibe desteği geldi! Küçükbaş hayvan almak isteyenlere 1 milyon TL’ye kadar kredi desteği verilecek!

Faizsiz olarak hayvan alım kredisi kapsamında kendi işini kurmak isteyen girişimciler için avantajlı seçenekler sunuluyor. Bu kapsamda krediden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları sağlamaları gerekecektir. İlgili kredi desteği kapsamında girişimcilerde aranan şartlar ise şöyle:

  • Gençler için 18 – 41 yaş arasında, kadın çiftçiler için 18 yaşından büyük olmak.
  • Ziraat, veterinerlik fakültesi veya diğer tarımla ilgili yüksekokul veya lise mezunu olmak.
  • Kadınlarda en az 8 yıllık ilköğretim eğitimini tamamlamış olmak ve ilgili kapsamda verilen mesleki eğitim, kurs ve seminerlere katılmış olmak.
  • Ücretli olarak herhangi bir işte çalışmamak.
  • Kredi vadesi içinde tarımsal faaliyetlerin yapılacağı yerde ikamet etmek.
Hayvancılıkla uğraşanlara devletten hibe desteği geldi! Küçükbaş hayvan almak isteyenlere 1 milyon TL’ye kadar kredi desteği verilecek! ile ilgili etiketler hayvan faiz Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.