Hayri İnönü kimdir?

İsmet İnönü'nün torunu olan Hayri İnönü kimdir? Çalışma hayatına Frankfurt am Main merkezli Alman sanayi holdingi Metallgesellschaft'ta başladı. Bir müddet sonra İstanbul'a dönerek Etmaş, Kadirbeyoğlu İnşaat, Deha İnşaat, Kemer Yapı ve Turizm, Garanti Balfour Beatty İnşaat, Beko ve Arçelik firmalarında değişik kademelerde görev yaptı. Nazlı Hanım ile 1982 yılında evlendi. Bu evliliğinde 3 oğlu dünyaya geldi. Peki, Hayri İnönü kimdir? Kaç yaşında? İsmet İnönü'nün akrabası mı? Detaylar haberimizde...

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü kimdir? 1982 yılında Nazlı Kadirbeyoğlu ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Mehmet İnönü (d. 1986), Murat İnönü (d. 1987) ve Münci İnönü (d. 1992) adlarında üç oğlu dünyaya geldi. Hayri İnönü aynı zamanda İnönü Vakfı ve Sevinç Erdal İnönü Vakfı'nın kurucu üyesidir. Seçimlerde %61,57 oranında oy alarak belediye başkanı seçilen İnönü, 3 Nisan 2014'te görevi Sarıgül'den devraldı. Peki, Hayri İnönü kimdir? Kaç yaşında? İsmet İnönü'nün akrabası mı? Detaylar haberimizde...

hayri_inAnA_kimdir_iAerik

HAYRİ İNÖNÜ KİMDİR?

Hayri İnönü, 4 Mayıs 1954 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının adı Ömer, annesinin adı Ergin’dir. Kardeşi Eren ise 1956’da doğdu. Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’nün ilk torunudur.

İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Mantık Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olan Nazlı Hanım ile 1982 yılında evlendi. Bu evliliğinde 3 oğlu dünyaya geldi.

EĞİTİMİ

İlkokulunu 1965 yılında Maçka’da, liseyi 1972 yılında Alman Lisesi’nde bitirdi. Üniversite için 1977 yılında Almanya’ya, Mannheim Üniversitesi’ni okumak için gitti. Buradan Yüksek İşletmeci olarak mezun oldu. İnönü, 1985 yılında ABD Harvard Üniversitesi Yatırım Değerlendirmesi ve Yönetimi Sertifika Programını tamamladı.

İŞ HAYATI

İş hayatına Frankfurt’un köklü şirketlerinden olan Metallgesellschaft AG de başladı. Daha sonra Türkiye’ye dönerek İstanbul’da Etmaş Siemens AŞ, Garati Balfour Beatty AŞ, Deha AŞ, Kadirbeyoğlu İnşaat AŞ, Kemer Yapı ve Turizm AŞ, Beko Elektronik AŞ ve Arçelik AŞ’de değişik pozisyonlarda çalışma fırsatı buldu.

2009 yerel seçimlerinde kontenjan adayı olarak Şişli Belediye Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi oldu.

SARIGÜL’ÜN SELEFİ OLDU

2014 yerel seçimlerinde CHP adına, Mustafa Sarıgül'ün yerine Şişli Belediye Başkanı adayı oldu. Seçimlerde başkan seçilen İnönü, %61,57 oy oranıyla 3 Nisan 2014'te Şişli Belediye Başkanlığı binası önünde düzenlenen devir-teslim törenine görevi Mustafa Sarıgül'den devraldı.

ismet-inonu-kimdir-h1478244262-dcdb45

DEDESİ İSMET İNÖNÜ KİMDİR?

İsmet İnönü, 1884 yılında İzmir'de doğdu. Öğrenim hayatına Sivas'taki bir mahalle mektebinde başladı. 1897 yılında İstanbul'a geldi ve Topçu Lisesi'ne girdi. Daha sonra Erkan-ı Harbiye Mektebi'nde eğitimine devam etti. Mezuniyeti'nin ardından 2. Ordu Komutanlığı'na atandı. Bu dönemde İttihat ve Terakki Cemiyeti'yle yakın ilişkilerde bulundu. 1910 yılında Yemen'de başlayan isyanın bastırılmasında görevlendirildi. 1912'de de binbaşılığa yükseldi. I. Dünya Savaşı sırasında da Kafkas Cephesi'nde Ruslar'a karşı mücadele etti.

12 Ocak 1917'de de 4. Kolordu Komutanlığı'na tayin edildi. 1920'de de Mustafa Kemal'in davetiyle Milli Mücadele'ye katılmak üzere Anadolu'ya geçti. Burada Batı Cephesi Komutanlığı'na getirildi. Savaşın sonunda Lozan Barış Konferansı'na Türk Heyeti Başkanı olarak katıldı. 1923-1937 yılları arasında da Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olarak görev yaptı. 20 Eylül 1937'de de Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle vazifesinden ayrıldı. Atatürk'ün ölümünün ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi. 1961 yılında da Cemal Gürsel tarafından hükümet kurmakla görevlendirildi. İsmet İnönü, 25 Aralık 1973 tarihinde yaşamını yitirdi.

Hayri İnönü kimdir? ile ilgili etiketler şişli belediye başkanı Hayri İnönü kimdir kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.