Haydar Baş'ın Deniz Gezmiş çıkışı çok konuşulacak

Sıra dışı siyasi yorumlarıyla zaman zaman gündeme gelen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Haydar Baş, sosyal medya takipçileriyle Ankara'da buluştu. Buluşmada anti-emperyalist mesajlar veren Haydar Baş, “6. Filoyu Kıble yapanlar Müslüman, Deniz Gezmiş kâfir öyle mi, kabul etmiyorum!" diye konuştu

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Pak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil ile birlikte sosyal medya takipçileriyle Ankara'da bir araya geldi.

BTP Genel Başkanı Haydar Baş burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün sıradan bir insan olmadığını belirterek, "Şimdi bir elimiz yağda, bir elimiz balda, öyle bir hayat yaşıyoruz." dedi.

Atatürk'ü eleştiren çevrelere yüklenen Baş, "Dünyanın hiçbir yerinde görülmedi ki, kendi devletini kuran insan eleştirilsin, inkâr edilsin. Bizde bütün bunlar oldu. O kadar eleştirildi ki, inkâr edildi ki 'yok' kabul edildi." ifadelerini kullandı.

Haydar Baş'ın Deniz Gezmiş çıkışı çok konuşulacak

DENİZ GEZMİŞ ÇIKIŞI!

Haydar Baş, solcu gençlerin idolü Deniz Gezmiş hakkında da çok konuşulacak sözler sarf etti. "6. filoyu kıble yapanlar Müslüman, Amerika'ya karşı çıkan Deniz Gezmiş kafir öyle mi? Ben bunu reddediyorum" diyen Baş sözlerine şöyle devam etti;

"O zaman Nişantaşı’ndan solcular yürüyerek Tophane'ye gidecekler. Amerikan 6'ncı Filosu oraya geldi. Biz de sağcı olarak onların karşısına çıkıyoruz. Sarayburnu'nun oraya sağcılar geldi, toplandılar. 6'ncı Filoya dönüp namaz kıldılar. O hareketi yapanlar Müslüman, onları korumak için giden solcular kâfir. Bunların içinde olan delikanlılardan birisi de Deniz Gezmiş. Ben zannediyordum ki, Deniz Gezmiş’in bu derece sakıncalı birisi olması birkaç tane adamı ya öldürür ya da öldürülmesine vesile olur. Sonra öğrendik ki, onun böyle bir eylemi olmamış. Deniz Gezmiş, Amerika’ya karşı çıktığı o adamları tebliğ ettiği için idam sehpasında sallandırıldı. Sağcılar Amerikan donanmasına dönüp, namaz kıldılar. Onlar Müslüman, bunlar kâfir. Ben reddediyorum bunu, kabul etmiyorum."

 

 

Haydar Baş'ın Deniz Gezmiş çıkışı çok konuşulacak ile ilgili etiketler Mustafa Kemal
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.