Haydar Ali Yıldız’dan büyükelçiliklere tepki: Bizim kimseden korkumuz yok

Terör tehdidi iddiasıyla konsolosluklarını geçici süreyle kapatan büyükelçiliklere tepki gösteren Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, “Korkacaklarsa kendileri bilir. Bizim kimseden korkumuz yok. istihbarat var' deyip yaymak suretiyle aslında terörizme hizmet ettiklerini bu büyükelçiler biliyor.” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Belediyesi Başkanı Haydar Ali Yıldız İstanbul'daki 7 ülkenin konsolosluklarını "güvenlik tehdidi" gerekçesiyle kapatmasına ilişkin konuştu.

Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere, İsveç ve İsviçre İstanbul'daki başkonsolosluklarını "güvenlik tehdidi" gerekçesiyle kapattı. Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Türk Dünyası İstiklal’de Buluşuyor sergisinin açılışını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kapatılan konsolosluklara ilişkin konuştu. 

“KIMSEDEN KORKUMUZ YOK”

Yıldız, "Birkaç gündür 'Türkiye'de, İstanbul'da ve özellikle Beyoğlu'nda bulunmayın' diye açıklama yapan büyükelçilikler var. Bugün bazı başkonsolosluklarımız bu gerekçeyle kapalı tutulmakta. Buradan, İstiklal Caddesi'nden meydan okumadır. Korkacaklarsa kendileri bilir. Bizim kimseden korkumuz yok. Milli Mücadele'de, Malazgirt'te, Çanakkale'de bütün dünyaya bunu gösterdik" dedi. 

“TERÖRIZME HIZMET ETTIKLERINI DÜNYA BILIYOR”

Büyükelçiliklerin yaptıkları açıklamayı geçtiğimiz günlerde cevapladıklarını belirten Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:  

"Beyoğlu 24 saat kültürüyle, sanatıyla, yaşamıyla var olan bir ilçemizdir. Kendilerince terörün ve teröristin oluşturmak istediği korkuyu, psikolojiyi, sadece 'istihbarat var' deyip yaymak suretiyle aslında terörizme hizmet ettiklerini bu büyükelçiler biliyorlardır. Kimlerin teröristleri eğittiği, kimlerin onlara cephane gönderdiğini bütün dünya biliyor. Bütün dünyaya diyoruz ki; Beyoğlu güvenlidir, İstanbul güvenlidir, Türkiye güvenlidir. Kimsenin sözde istihbaratla korkutmaya pabuç bırakmayacak bir millettir."

Haydar Ali Yıldız’dan büyükelçiliklere tepki: Bizim kimseden korkumuz yok ile ilgili etiketler Haydar Ali Yıldız Beyoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.