Hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'de masum insanlara yönelik saldırıları sürerken acı bir haber geldi. İsrail'in saldırıları sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükselirken yaralı sayısı 200'ün üzerinde bulunuyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrası acı haber geldi. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi.

Öte yandan, İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da ses bombalarıyla Filistinli gençlere saldırıda bulundu.

Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif’te kılınan yatsı ve teravih namazlarının ardından Filistinli gençler Kıble Mescidi ile Kubbetu’s Sahra arasında toplandı.

İsrail polisi, tekbir ve sloganlar atan gençlere bir süre sonra ses bombaları ile müdahale etti.

Filistinli gençler ise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

İsrail polisi, Harem-i Şerif’in avlularında Filistinli gençleri kovaladı.

NETANYAHU'DAN SKANDAL SÖZLER

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan bir skandal açıklama geldi. Netanyahu "Bir savaşın ortasındayız ve tüm gücümüzle saldırmaya devam edeceğiz" dedi. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise İsrail'in şu ana kadar Gazze'deki hedeflere yönelik saldırılarının "sadece başlangıç" olduğunu söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 32'YE YÜKSELDİ

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı. İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı. Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. İsrail ordusunun saldırılarında 10'u çocuk, 32 Filistinli hayatını kaybetti, 203 kişi yaralandı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi ile ilgili etiketler İsrail Mescid-i Aksa Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.