Hayat kurtaran uygulamaları hafife almayın! İşte güvende hissettirecek uygulamalar

Deprem sonrası, pek çok uygulama yeniden akıllara geldi. Kişilerin enkaz altındayken, internetsiz ve hatsız bir şekilde kullanmasına dayanan bu uygulamalar yer tespitini kolaylaştırıyor. İşte hayat kurtaran uygulamalar…

Türkiye’nin yaşadığı deprem sonrası 6 günlük süreçte, tüm uzmanlar, deprem coğrafyasında olan vatandaşlar için pek çok uyarı gerçekleştirdi. Bu noktada uyarılardan biri de teknolojiden hayat kurtarılacak şekilde yararlanmak! Başka bir deyişle, hayata geçirilmiş olan pek çok uygulama, deprem sonrası yerinizi tespit etmek ve sizi enkaz altından kurtarmakta yardımcı olabilir. Peki, bu uygulamalar nelerdir? İşte tüm detaylar…

AKUT ya da AFAD gibi doğal afetlere karşı mücadele etmek üzerine kurulmuş olan kurum ve kuruluşlar ile 112 gibi acil durum müdahalesi kurulmuş olan kuruluşların hayata geçirmiş olduğu bu uygulamalar, pek çok açıdan güvenli hissettirebilir. Öyle ki, bu uygulamalar, çoğu zaman internetin aktif olarak çalışmadığı noktada da devreye girebiliyor. Bu nedenle birçoğunu telefonda tutmak, uzmanlara göre son derece hayati.

UYGULAMALARI İNDİRİMEYİ İHMAL ETMEYİN

AKUT’un sunduğu ‘Güvendeyim’ uygulaması telefonun GPS hizmeti ile konumu seçilen kişilere göndermeye yarıyor. SMS ücreti olmayan bu uygulama 10 kişiye kadar mesaj atılabiliyor. Üstelik bunun için butona tıklamak yeterli. Bir başka uygulama ise AFAD’ın hayata geçirdiği ‘AFAD Acil Durum’ uygulaması. Konum bilgilerini sistemde saklayan bu sistem, siz bildirimi gönderdikten sonra şarjınız bitse bile herhangi bir sorun yaratmıyor.

Bir başka uygulama olan ‘Lastquake’, depremler hakkında daha fazla bilgi edinmek için tasarlanmış. Doğal afetler gibi durumlar Bas-Konuş özelliği sunan ‘Voxer’ ise iletişimi kolaylaştıran bir başka uygulama olarak hayatımızdaki yerini koruyor.

TEKNOLOJİYLE GÜVENDE KALMAYI DENEYİN

Hayat kurtaran uygulamaları hafife almayın! İşte güvende hissettirecek uygulamalar

Bluetooth bağlantısı ile çalışan ‘Bridgefy’ 100 metreye kadar olan herkes ile iletişim kurmanızı sağlayacak bir uygulama. BiP için yapılmış olan ‘Acil Durum Butonu’ online olarak konum iletmeye ve birilerini aramaya yarıyor. ‘Life360’ ise, aile üyelerinizin nerede olduğuna erişmeniz konusunda oldukça işlevsel bir uygulama.

Başka bir güzel uygulama olan ‘My Earthquake Alerts’ dünyada meydana gelen depremleri gösteriyor. Son derece güncel bir uygulama olması da işin avantajı. Bir başka uygulama olan ‘Deprem Bilgi sistemi 3.0’ konumuza göre depremsellik geçmişini bildiriyor. ‘112 Acil Yardım Butonu’ ise acil durumlarda yerinizi bildirmek için hayati görülen uygulamalar arasında.

Hayat kurtaran uygulamaları hafife almayın! İşte güvende hissettirecek uygulamalar ile ilgili etiketler AFAD AKUT telefon Uygulama Doğal afet deprem
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.