Hayat Bilgisi'nin Ortega Sedat'ı Paşhan Yılmazel'in yeni projesi belli oldu

Senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı, yönetmenliğini Tarkan Karlıdağ'ın yaptığı bir dönemin unutulmaz dizilerinden Hayat Bilgisi'nde 'Ortega Sedat' karakterini canlandıran 39 yaşındaki oyuncu Paşhan Yılmazel'in yeni projesi belli oldu. Bir süredir ekranlardan uzakta olan oyuncu tiyatro sahnelerine geri dönüyor.

Perran Kutman, Tarık Pabuççuoğlu, Kerem Kupacı, Gökçe Bahadır, İpek Erdem, Yıldız Asyalı, Ceyhun Yılmaz, Serhan Arslan gibi isimleri kadrosunda buluşturan, yayınlandığı 13 Şubat 2003 - 16 Haziran 2006 tarihleri arasında büyük bir ilgiyle izlenen Hayat Bilgisi dizisini'nin Ortega'sı yeniden izleyici karşısına çıktı. Hayat Bilgisi'nde canlandırdığı Ortega Sedat rolüyle hafızalara kazınan ve bir süredir ekranlardan uzakta bir yaşam süren ünlü oyuncu tiyatro sahnelerine döndü.

TİYATRO OYUNU İLE İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKIYOR

Bir döneme damgasını vuran ve genç kızların sevgilisi haline gelen Yılmazel, Kadrosunda ünlü oyuncular Ece Bozkaya, Emre Mutlu ve Yasemin Öztürk'ün yer aldığı 'Oyun' adlı yetişkin tiyatro oyunuyla izleyici karşısına çıkıyor.

Hayat Bilgisi'nin Ortega Sedat'ı Paşhan Yılmazel'in yeni projesi belli oldu


PAŞHAN YILMAZEL KİMDİR? 

Paşhan Yılmazel 31 Mart 1982 Berlin doğumludur. Ailesiyle birlikte 1985 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapmıştır. Aslen Batı Trakyalıdır. İlk olarak Zeytinburnu Faruk Timurtaş İlköğretim Okulu'unda okumuştur. Ardından İhsan Mermerci Lisesi'ni bitirmiş ve Haliç Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Ardından Akademi İstanbul'da da Radyo ve Televizyon bölümünü bitirmiştir. İlk büyük oyunculuk tecrübesini Hayat Bilgisi'nde Ortega rolüyle kazanmıştır. Bu dizide oynamaya başlayana kadar birçok dizide konuk oyuncu olarak yer almıştır. Hayat Bilgisi'nde 4 sezon düzenli oynadıktan sonra dizinin son sezonki reyting kaybının ardında final kararı alıp 16 Haziran 2006'da bitmesiyle yeni projelerde yer almamıştır.

Başrollerini Cem Davran ve Pınar Altuğ'un paylaştığı Deli Dolu adlı dizisinde ana karakterlerden Metin karakterini canlandırmaya başlasa da dizinin tutmaması ve bir süre sonra ortadan kaybolmasıyla oyuncu boşta kalmıştır. Bir sene sonra baş rolünü Doğa Rutkay ile paylaştığı Şölen dizisinde Murat rolünü canlandırmıştır. İlk başlarda dizi başarılı olsa da zamanla tutunamamış ve aynı sene içinde bitmiştir.

Cem Davran, Alp Kırşan, Merve Sevi, Enise Kütük ile beraber başrol oynadığı Hayat Güzeldir'de Cem Davran'ın oğlunu oynamıştır. Güzel bir konu ve kurgu sahibi dizi ne yazık ki uzun sürmemiş ve aynı seneden ötesine geçmemiştir. Aynı senenin başında Doktorlar dizisinde önemli karakterlerden Dr. Ahmet'i son derece başarılı oynamıştır.

Doktorlar'da başarılı olmasına rağmen dizinin artık 3.sezonuna gelmiş ve fazlasıyla oyuncu değişimi yaşamış olmasından dolayı yaşadığı ekonomik kriz ve anlaşmazlıklarla anlamsız ve çok kesik bir finalle eleştiri yağmurunu tutularak dizi sezon ortası ekranlara veda etmiştir. Son olarak 2009 yılında Adanalı dizisinde yaklaşık 3 ay oynamış ve konuk olarak Maraz Ali (Mehmet Akif Alakurt) karakterinin yancılarından Dr. Gürcan'ı canlandırmıştır. Son olarak BKM yapımı Tutar mı Tutar dizisinde başrol Cemal rolüyle ekranlarda görülmüştür.

Hayat Bilgisi'nin Ortega Sedat'ı Paşhan Yılmazel'in yeni projesi belli oldu ile ilgili etiketler Paşhan Yılmazel Ortega Sedat Hayat Bilgisi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.