"Havrita" kavgası sürüyor... Sevilay Yılman: En büyük sorun Gülben Ergenler!

Sokak köpeklerinin yaşadıkları yerleri harita üzerinden gösteren Havrita uygulaması üzerinden tartışma bir kez daha alevlendi. Habertürk yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşe yazısında, saldırgan köpekleri görmezden gelen ünlü isimleri eleştirdi.

Başıboş sokak köpekleri Türkiye'nin en önemli tartışma konularından biri haline geldi.

Sokak köpeklerinin yaşadıkları yerleri harita üzerinden gösteren Havrita uygulaması üzerinden tartışma bir kez daha alevlendi.

Sosyal medyada sokak köpeği mağdurları ile hayvanseverler karşı karşıya geldi, olay nihayetinde yargıya da taşındı.

Söz konusu uygulamaya, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 22 Ağustos tarihli kararıyla erişim engeli getirildi.

Sokak köpekleri kaynaklı tehdide dikkat çeken Habertürk yazarı Sevilay Yılman da yaşananlardan payını aldı.

Sosyal medyada eleştirilerin hedefindeki isimlerden biri olan Yılman bugünkü köşe yazısında konuya değindi.

Bazı ünlü isimlerin "hayvan katliamı" yapıldığına yönelik mesajlarını "psikolojik harp" olarak yorumlayan Yılman, olayın perde arkasında bazı "lobilerin" olduğunu dile getirdi.

"Tamam “Havrita” kapandı! Peki sorun bitti mi?" başlıklı yazısında saldırgan köpekleri görmezden gelen ünlü isimleri eleştiren Yılman, sosyal medyada yaşanan gelişmeleri şöyle özetledi;

"Dün kapandı o uygulama çok şükür.

Şükür diyorum çünkü ben konuyu gündeme getirdikten sonra başıboş köpekler konusunda bir kamuoyu oluşmuştu.

Başta çocuklar olmak üzere engelliler, yaşlılar için büyük bir tehdit haline dönüşen konuyla ilgili ne yapılabilir ciddi ciddi tartışılmaya başlanmıştı.
Hemen her kesimden vatandaş bu konunun çözümünü istiyor ve bana, yazılarıma destek oluyordu.

İşte tam durum buyken, sanki bir merkezden düğmeye basılmış gibi birdenbire ve ardı ardına köpek zehirlenmesi haberleri paylaşılmaya başlandı Twitter’da.

İNANILMAZ BİR OPERASYONA İMZA ATILDI!

Belli bir lobinin hizmetinde olan bazı hesapların başını çektiği bir ekip, zavallı, acı içerisinde kıvranan köpek videolarını koyup üstüne de; “Havrita katliam yapıyorrrrr!” diye yazıp çok kısa bir zamanda ortalığı ayağa kaldırdılar.

Görülmemiş bir PH (Psikolojik Harp) operasyonuna imza atıldı yani.

“Operasyon” diyorum çünkü kamuoyu saldırgan sokak köpeklerinin sebep olduğu ölümleri, yaralanmaları, travmaları vesaire konuşurken birden olay tersine döndü ve ölen, yaralanan çocuklar, insanlar falan unutuldu ve köpeklerin Havritacılar tarafından yurdun dört bir yanında zehirlendiği konuşulmaya başlandı.

Sonradan anlaşıldı ki söz konusu videolarda kullanılan görüntülerin çoğu eski görüntüler."

HER YER BEBEK, ULUS, CİHANGİR DEĞİL!

Bu sosyal medya kampanyasına en büyük desteği popüler sanatçıların verdiğini belirten Yılman, bu isimlerin "dünyadan haberi olmadığını" yazdı.

Söz konusu isimlerin "konforlu, güvenli, korunaklı sitelerde, elit mahallelerde" yaşadığını aktaran Yılman şöyle devam etti;

"Sanıyorlar ki sokaktaki başıboşlar da dünyanın parasını sayıp da aldıkları birbirinden cins köpekleri gibi akılllı uslu sevimli!

Otur deyince oturuyorlar, kalk deyince kalkıyorlar!

O yüzden de nereden bilsinler sokaklarda terör estiren çeteleşmiş başıboş saldırganlarla bir arada yaşıyor olmanın ızdırabını?

O kadar halktan, kendi insanından kopuk ki bizim ünlülerimiz…

Nasıl olsa kendi çocukları sitelerinin güvenlikli bahçelerinde, parklarında diledikleri gibi koşup, oynuyor ya!

Sanıyorlar ki sıradan vatandaşın çocuğu da aynı rahatlıkta!

Bilmiyor ki Van’da değil sadece…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

"Havrita" kavgası sürüyor... Sevilay Yılman: En büyük sorun Gülben Ergenler! ile ilgili etiketler Gülben Ergen Sevilay Yılman havrita
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.