Havada yön değiştirip hedefi takip eden mermi geliştirildi (VİDEO)

ABD Savunma Bakanlığına bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı, havadayken manevra yapabilen 50 kalibrelik bir mermi geliştirdi.

DARPA'dan yapılan açıklamada, ateşlendikten sonra yön değiştirebilen merminin, takip özelliğine sahip "gerçek zamanlı optik kılavuz sistemi" kullanılarak tasarlandığı belirtildi.

Kılavuz sisteminin, hava koşulları ve hedefin hareketleri gibi dış etkenlere rağmen keskin nişancıların tam isabet şansını yükselttiği kaydedildi.

Açıklamada, "Ordu mensubu keskin nişancılar için, Afganistan'da sıklıkla görülen tozlu ve rüzgarlı arazi gibi uygunsuz koşullarda hareketli hedefleri ele geçirmek, mevcut teknolojiyle çok zor." ifadesi kullanıldı.

DARPA, güdümlü keskin nişancı mermilerinin tanıtımını ilk kez 2014 yılında yapmıştı. İlk canlı atış denemeleri geçen yıl gerçekleştirilmişti.

İşte o görüntüler...

Havada yön değiştirip hedefi takip eden mermi geliştirildi (VİDEO) ile ilgili etiketler DARPA yön değiştiren mermi
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.