Havada büyük panik: Gövdesindeki delikle 14 saat uçmuş

Dubai'den Avusturalya'ya giden uçakta büyük bir panik yaşandı. Uçak, gövdesindeki deliğe rağmen 14 saatlik uçuşu gerçekleştirdi.

Dubai’den uçağa binen ve Avustralya’ya gidecek olan yolcular adeta ölümle burun buruna geldi. Hava geçirdikleri 14 saat boyunca uçaklarının gövdesindeki bir delikle yolculuk eden kişiler adeta ecel terleri döktü.

Emirates’e ait uçak, 1 Temmuz günü Avustralya'ya gitmek için havalandıktan sonra yolcular yüksek bir patlama sesi duydu.

NE OLDUĞUNU ANLAYAMADILAR

Bilmedikleri gerçekse uçağın yan tarafında büyük bir delik açılmış olduğuydu…

Airbus A380 tipi uçaktaki yolcular, Avustralya'ya giderken okyanusun üzerindeyken yüksek bir patlama bildirdiler. Ancak uçak personeli, yolculuğa devam etme kararı aldı ve uçak 14 saat daha havada kalarak varış noktasına ulaştı.

 Emirates'e ait uçakta açılan delik böyle görüntülendi.

 UÇAK PİSTE İNİNCE ANLADILAR

14 saat sonra piste indiklerinde, acil servisler uçağın sol jetinde gövdenin yan tarafında büyük bir delik bularak adeta şok geçirdi.

Deliğin uçağın gövdesindeki kaplama olduğu anlaşıldı. Bu kaplama uçak gövdelerinde aerodinamik nedenlerle bulunur ve pürüzsüz bir yüzey oluşturarak rüzgâr direncini azaltır.

İnişten sonra müfettişlerin incelemeye aldığı uçakta başka teknik sıkıntılar da bulundu.
Uçak müfettişleri ayrıca burun tertibatında kopuk bir cıvata keşfetti, ancak iki olayın birbiriyle ilişkili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Avustralya'da The Courier Mail’e konuşan bir yolcu, "Gürültülü bir patlama oldu ve bunu zeminden de hissettim. Kabin ekibi sakinliğini korudu, Yemek servisini durdurdu ve telefonu açıp kanatları, motorları kontrol etti.” dedi.

 

 

 

Havada büyük panik: Gövdesindeki delikle 14 saat uçmuş ile ilgili etiketler uçak emiratales delik
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.