Hava sıcaklığında şok düşüş geliyor

Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre, cuma gününden itibaren sıcaklıklarda 8 dereceye varan düşüş yaşanacak. Hafta sonu serin bir havada geçerken yer yer yağış da bekleniyor. Yani uzun kollu giysilerin dolaptan çıkma zamanı gelmiş görünüyor.

Hava sıcaklıkları, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyrediyordu. Meteorolojiden bu noktada beklenen açıklama geldi.

Hava sıcaklığı cuma gününden itibaren düşmeye başlayacak ve mevsim normallerine inecek.

İSTANBUL 8 DERECE SOĞUYACAK

En sert düşüşlerden biri İstanbul'da yaşanacak. Mega kentte hava sıcaklığı 30 dereceden 22'ye kadar gerileyecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüşler yaşanacak.

Ülke genelinde sıcaklıklar geçtiğimiz cumadan bu yana düşüş trendine girmişti. Ancak hala bir çok yerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerindeydi. 

NTV'nin haberine göre, sıcaklıklar üç gün daha yüksek seviyelerini koruyacak, ancak hafta sonu ile birlikte düşüş sert bir seyir izleyecek.

Bu da 15 Eylül itirabiyle girilen sonbaharın kendisini hissettireceği önümüzdeki günlerde gardroplardaki uzun kollu giysiler de yavaş yavaş çıkmaya başlayacak. 

YAĞIŞ DA GELİYOR

Bu arada sıcaklık düşüşü yanında Ege ve Marmara'da yer yer gök gürültülü sağanak yağış yaşanacak

İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 30 derece seviyelerinde olacak. Ancak tahminlere göre cumartesi günü hava sıcaklığı 8 derece birden azalıp 22 dereceye düşecek.

DENİZ KEYFİNDE SON GÜNLER

Cuma geceden itibaren Marmara Bölgesi'nin serinleyeceği fakat cumartesi bu serin havanın daha etkili olacağı kaydedilirken, denize gitme planı yapanlara da bunu bir kez daha düşünmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Soğuk hava dalgası ile birlikte hemen hemen bütün ülkenin serinleyeceği; en fazla düşüşün Marmara ve Karadeniz bölgelerinde görüleceği ifade edildi.

Marmara ve Karadeniz'de sıcaklıkların ortalama 5-6 derece, Güneydoğu ve Akdeniz'de ise 3-4 derece düşeceğinin tahmin edildiği bildirildi. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU DA SERİNLEYECEK

Sıcaklıkların özellikle yaz aylarında yüksek seviyelerde seyrettiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de hissedilir derecede serinleme yaşanacak.

Hava sıcaklığında şok düşüş geliyor ile ilgili etiketler İstanbul Yağış Ege Marmara Karadeniz Güneydoğu Anadolu Hava sıcaklığı sağanak serin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.