Hatime başlarken dua edilir mi? hangi dua edilir? Hatime nasıl başlanır?

Hatime başlarken dua edilir mi? Ramazan'ın gelmesiyele ilk sahur yapıldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar yapılacak. Ramazan ayında hatime başlayan müslümanlar hatime başlarken hangi dua edilir sorusunu araştırmaya başladı. Kur'an okunmaya başlaman önce dua edilmesi faziletlidir. Peki hatime başlarken hangi dua edilir? Hatime nasıl başlanır? Detaylar haberimizde...

Hatime başlarken edilen dua hangisidir? sorusu müslümanların cevabını en ok merak ettiği sorulardan. Ramazan ayında hatime başlayan vatandaşlar hatime nasıl başlanır sorusunu inceliyor. Mübarek on bir ayın sultanında Kur'an okumaya başlamadan önce dua etmek faziletlidir. İşte hatime nasıl başlanır, hatima başlamadan hangi dua edilir sorularının yanıtları...


HATİME BAŞLARKEN EDİLEN DUA NEDİR?

Kuran okumaya başlarken yine Kuran-ı Kerim ayetlerinden olan aşağıdaki ayet okunabilmektedir.

"Rabbimiz! Senin indirdiğine iman ettik ve Peygamber'e uyduk. Artık bizi (hakikate) şahitlik edenlerle beraber yaz." (Al-i İmran Suresi, 53. ayet)

 

HATİME BAŞLARKEN EDİLEN DUA NEDİR?

Hadislerde, Fıkıh kitaplarında Kuran'a başlama duası olarak bir dua olmasa da büyük dua kitabı olan Mecmûatu'l-Ahzab'ta böyle bir dua bulunmaktadır.

OKUNUŞU

"Allahümme bil hakkı enzeltehü ve bil hakkı nezel. Allahümme azzim ragbetî fîhi vec’alhu nûran libasarî. Ve şifâen lisadrî. Allahümme zeyyin bihî lisânî ve cemmil bihî vechî ve kavvî bihî cesedî. Verzuknî tilâvetehu ala tâatike ânâel leyli ve etrafen nehâr. Vehşurnî mean nebiyyi Muhammedin sallallahu teala aleyhi ve selleme ve âlihil ahyâr."

Hatime başlarken dua edilir mi? hangi dua edilir? Hatime nasıl başlanır?

ANLAMI

"Allah'ım, inzal ve nazil kıldığın Kur'an hakkı için, Allah’ım! Kur'an'a karşı rağbetimi arttır, gözlerime Kur'an'ı ışık yap, göğsüme Kur'an'ı şifa yap. Allah'ım, Kur'an'la dilimi zinetlendir, yüzümü güzelleştir ve vücudumu da Kur'an'la kuvvetleştir. Okumasını emrin üzerine rızıklandır, gece ve gündüz Kur'an okumamı nasip et ve beni Resulü Ekrem ile ve O'nun en seçkin âl ve ashabıyla birleştir."

 

Hatime başlarken dua edilir mi? hangi dua edilir? Hatime nasıl başlanır? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan dua iftar sahur hatim duası hatim nedir mukabele hangi dua
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.