Milli taekwondoculardan 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya

Türkiye Kadın Taekwondo Milli Takımı, Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda 2’si altın, 5 madalya kazandı. Hatice Kübra İlgün, son 2 olimpiyat şampiyonu Jade Jones’u yenerek altın madalyaya ulaştı.

Avrupa Taekwondo Birliği (WTE) tarafından Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen 8. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi büyük kadınlar kategorisinde milli takım adına 5 sporcu temsil etti.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarına katılacak sporcuları Rukiye Yıldırım, Hatice Kübra İlgün ve Nafia Kuş’un da mücadele ettiği şampiyonada Nur Tatar sakatlığı nedeniyle yer alamadı. Korona virüs pandemisi nedeniyle son olarak Mart ayında uluslararası bir organizasyon için tatamiye çıkabilen kadın taekwondocular şampiyonada 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

Milli taekwondoculardan 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya

Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda kadınlar 57 kiloda mücadele eden Hatice Kübra İlgün, finalde son 2 olimpiyat şampiyonu İngiliz Jade Jones’u mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. 53 kiloda Zeliha Ağrıs da altın madalya kazanan bir diğer sporcumuz oldu. Şampiyonada 67 kiloda İkra Kayır ve +73 kiloda Nafia Kuş gümüş, 49 kiloda Rukiye Yıldırım bronz madalya kazandı.

Şampiyonanın son gününde erkek milli takım adına 68 kiloda Ferhat Can Kavurat, 74 kiloda Yusuf Kara, 80 kiloda Hüseyin Kartal, 87 kiloda Orkun Ateşli ve +87 kiloda Emre Kutalmış Ateşli madalya mücadelesi yapacak.

Milli taekwondoculardan 2 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya ile ilgili etiketler tekvando Hatice Kübra İlgün
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.