Hatay’da orman yangını! Bölgede tahliyeler başladı

Hatay’ın Belen ilçesinde, yerleşim yerine yakın bir bölgede orman yangını başladı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Bahçe temizliği nedeniyle başladığı belli olan yangın nedeniyle şu an için 3 ev yandı 2 mahalle ise tahliye edildi.

Belen'e bağlı Soğukoluk yaylası Derebahçe Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı.

Hatay’da orman yangını! Bölgede tahliyeler başladı

Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Hatay’da orman yangını! Bölgede tahliyeler başladı - Resim : 2

Yerleşim yerine yakın bölgede çıkan ve birkaç eve sıçrayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yaptığı açıklamada, "Soğuoluk mevkisinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik." dedi.

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan açıklama:

"Hatay Belen’deki orman yangınına 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor."

Bakanı Yumaklı ayrıca katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre, yangının bahçe temizliğinden çıktığının değerlendirildiğini söyledi.

 Hatay’da orman yangını! Bölgede tahliyeler başladı - Resim : 3

3 EV YANDI

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 3 evin yandığını belirtirken, 'Ekipler müdahale ediyor. Yangın büyüdü, birbirinden kopuk alanlarda. Bakanlığımızdan yeni ekipler geliyor. Yangın bölgesine yakın vatandaşlarımız evlerini boşaltsınlar. Yaralanma durumu yok. 3 saattir yangın sürüyor. Çalışma bölgesindeyim.' şeklinde konuştu.

 

Hatay’da orman yangını! Bölgede tahliyeler başladı ile ilgili etiketler Hatay Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.