Günlük yevmiye 1.500 TL'yi buldu fakat işçi bulamıyorlar

Hatay’da asrın felaketinin ardından yeniden inşa sürecinde yevmiyeler bin 1.500 TL’yi bulmasına rağmen inşaat sektöründe çalışacak kalıp ustası bulma konusunda sorun yaşanıyor.

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler 11 kenti doğrudan etkiledi, binlerce bina yerle bir oldu. En çok etkilenen şehirler arasında Hatay da yer aldı. Şehrin yeniden inşa edilmesi için çalışmalar, depremden kısa süre sonra başladı.

USTALARIN YEVMİYELERİ 1.500 TL'Yİ BULDU

Adeta yeni bir kentin kurulduğu Hatay’da dört bir yanda inşaatlar yükseliyor. İş yoğunluğunun yaşandığı kentte kalıp ustalarının yevmiyeleri ise ortalama 1.500 TL’yi bulmuş durumda. İnşaat ustalarının ve inşaat sektörünün en büyük sorunuysa alttan yetişen çırak olmaması ve yeteri kadar eleman olmaması.

Günlük yevmiye 1.500 TL'yi buldu fakat işçi bulamıyorlar

"İŞÇİ BULMA SIKINTIMIZ VAR"

Kalıp ustası Ahmet Turunç, işlerinin oldukça yoğun olduğunu ve önümüzdeki 2 yıl boyunca yoğunluğun devam edeceğini belirterek, "İşçi bulma sıkıntımız var. Elimizden geldiği kadar güzel Hatay’ımızı inşa etmeye çalışacağız. İşimizin ağır olduğu için kimse bu işe el atmıyor. Bu gidişle 2 yıl kadar bu yoğunluk devam edecek gibi ama gerçekten çok yorulduk. Bir kalıpçının yevmiyesi Hatay’da ortalama 1.500 TL" dedi.

HATAY'A GELİN ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kalıp ustası Mecit Özçelik ise yevmiyelerin ortalama 1.500 TL’yi bulduğunu belirterek diğer illerde iş bulmakta sorun yaşayan vatandaşlara 'Hatay’a gelin' çağrısında bulundu.

Özçelik, "Depremin ardından iş yoğunluğu çok var Hatay’da. Bu yoğunluğa yetişemiyoruz. Kalıp ustası 1.500 TL yevmiye alıyor Hatay’da. Alttan yetişen eleman yok, bölgede iş sahası da var. Gelmek isteyenler diğer illerden gelip çalışabilirler" ifadelerini kullandı.

Günlük yevmiye 1.500 TL'yi buldu fakat işçi bulamıyorlar ile ilgili etiketler Kahramanmaraş Hatay deprem
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.