Hatay Defne'de kuduz alarmı: 2 Mahalle karantinada!

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen üzücü bir olay, iki mahallenin karantinaya alınmasına neden oldu. Meydancık Mahallesi'nde 22 Nisan'da meydana gelen olayda, sahipsiz bir köpek büyükbaş hayvanlara saldırdı. Ekipler tarafından yakalanarak müşahede altına alınan köpek, ne yazık ki hayatını kaybetti. Köpeğin kuduz olduğu öğrenildi.

 

Başıbaş köpeğin yapılan incelemelerde kuduz virüsünün tespit edilmesi üzerine Meydancık ve bitişikteki Güneysöğüt mahalleleri karantina altına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilik tarafından yapılan açıklamada, komşu mahalleler Tavla, Koçören, Hancağız ve Hüseyinli de gözetim bölgesi olarak belirlendi. Kuduz riskli alanlarda kordon uygulaması yapıldı ve işletmelere hayvan giriş-çıkışı yasaklandı. Yetkililer, hem karantinadaki bölgede hem de tüm Defne ilçesinde sahipsiz ve başıboş kedi ve köpeklerin, vahşi hayvanların toplanıp aşılanmasını ve hastalık sönüşü olana kadar bakım evlerinde tutulmasını sağlıyor. Sahipli hayvanlar da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından aşılanıyor ve sağlık kontrollerinden geçiriliyor.

KUDUZ NEDİR?

Kuduz virüsü ısırmalar yoluyla bulaşan ölümcül bir hastalıktır. Yetkililer, herhangi bir ısırık vakasıyla karşılaşıldığında en yakın sağlık birimine başvurulması ve emniyet veya jandarmaya haber verilmesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Hatay Defne'de kuduz alarmı: 2 Mahalle karantinada! ile ilgili etiketler Kuduz Hatay Karantina
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.