Hastalık saçıyor: Sararmış yastıkları eski haline getirmenin yolları

Çoğumuz hayatının yaklaşık üçte birini uykuda geçirdiğimiz için yatağımızı bakımlı ve temiz tutmanız çok önemlidir. Sararmış yastıklar, içlerinde bakteri, mantar ve yatak bitleri gibi bir çok zararlı organizmayı barındırır. Bu organizmalar, göz ve solunum hastalıkları olmak üzere bir çok sağlık sorununa neden olur. İşte sararmış yastıkları eski beyazlığına kavuşturmak ve daha sağlıklı hale getirmek için başvurabileceğiniz bazı yollar...

Hayatımızın yaklaşık üçte birini uykuda geçiriyoruz, bu nedenle kötü bakteri ve lekeleri önlemek için yatak ve yastıkları temiz tutmak çok önemlidir.

Yatağımızda oluşan sarı lekeler, sivilce gibi cilt sorunlarına neden olan çok fazla ter ve vücut yağı yastıklarımıza kılıf olsa dahi kolayca geçebilir.

Ancak bir uyku uzmanı, yastıkları tertemiz ve hijyenik kalmasını sağlayacak bazı yararlı ipuçları paylaştı.

MattressNexDay'in CEO'su ve uyku uzmanı Martin Seeley, şunları söyledi: "Yastıklarınızı her üç ayda bir çamaşır makinesinde yıkamalısınız, ancak hangi yıkamanın onlara en uygun olduğunu görmek için yıkama etiketlerini kontrol ettiğinizden emin olun."

"Yıkarken, hafif bir deterjan kullandığınızdan emin olun ve küf oluşumunu önlemek için mümkün olduğunca fazla nemden kurtulmak için yıkama programının sonuna ekstra bir sıkma döngüsü ekleyin."

Hastalık saçıyor: Sararmış yastıkları eski haline getirmenin yolları

Ayrıca uzman, yatağınızın temiz kalmasını sağlamak için yıkamalar arasında kullanabileceğiniz bir tüyoya daha dikkat çekti.

Damıtılmış beyaz sirkenin, yastığınızın ferah ve temiz kalması için üzerine püskürtmek için en iyi çözüm olduğunu söylüyor. Ancak Seeley, sirkeyi direkt olarak yastığın üzerine dökmemenizi öneriyor.

Beyaz sirke, her evde bulunan ve kullanılan bir şeydir. Alternatif olarak, gece boyunca yastığınıza geçen tüm ter ve yağları emmede inanılmaz derecede etkili olacak kabartma tozu da kullanabilirsiniz.

Martin Seeley "İşin püf noktası yastığa karbonat serpip birkaç saat bekletmek" dedi.

Hastalık saçıyor: Sararmış yastıkları eski haline getirmenin yolları ile ilgili etiketler Temizlik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.