Hasip Kaplan 1 yıl önce böyle kutsadı

Hatay'da 300 hektar alanın kül olduğu yangının arkasında PKK'nın olduğuna dair güçlü şüphe var. 4 şüpheli gözaltına alınmış durumda. Üstelik ormanları kundaklamak PKK'nın daha önce hiç yapmadığı bir şey de değil. Hatta, HDP'li Hasip Kaplan'ın ormanları içindeki tüm canlılarla birlikte yakan ve kendilerine "Ateşin çocukları" diyen teröristleri kutsadığı ortaya çıktı.

HDP ile PKK arasında ilişki var mı yok mu? sorusu yanıtını bulalı çok oldu. 

Terörist cenazelerini siyasi propaganda malzemesi yapan, sürekli Kandile, İmralı'ya selam çakan.

Sırtımızı dağa dayadık demekten gocunmayan.

Teröristleri makam araçları ile taşıyıp, yönettikleri belediyelerle örgüte cephane taşıyan HDP deşifre olalı çok zaman geçti.

Ancak bugüne kadar orman yakanlara sahip çıkan, hatta sahip çıkmakla kalmayıp onları bir de kutsayanın olduğu ilk kez ortaya çıktı. 

HDP eski milletvekili Hasip Kaplan, PKK'nın orman yakmak için oluşturduğu ve adına ateşin çocukları dediği grubu bundan 19 ay önce Twitter'dan duyuruyor. Hatta duyurmakla kalmıyor övgüye boğuyor. 

O kadar ayranı kabarmış ki, ormanları ateşe verip, binlerce canlıyı da diri diri yakan teröristlerin insanlık dışı bu eylemini "Destan" diye de kutsuyor.

"Bölünerek kaybettik birleşerek kazanacağız, inanın güneşin ve ateşin çocukları destan yazacak" diyen Kaplan, bir tek eline GPS'i alıp teröristlere yakacakları koordinatları bildirmemiş.

Hasip Kaplan 1 yıl önce böyle kutsadı

Kaplan'ın bu tweeti Hatay'daki yangında PKK izlerinin görülmesinin ardından sosyal medyada yeniden gündem oldu. 

Sosyal medya kullanıcıları İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkililerine seslenerek Kaplan'ın gözaltına alınmasını istedi.

Hasip Kaplan 1 yıl önce böyle kutsadı - Resim : 2

Hasip Kaplan 1 yıl önce böyle kutsadı ile ilgili etiketler Hatay Yangın Orman Yangını PKK hasip kaplan Ateşin çocukları
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.