Haşdi Şabi'den ABD'den sonra 3 ülkeye daha tehdit!

ABD'nin hava saldırıları sonrası İran destekli Haşdi Şabi yanlılarının gösterileri Irak'ın başkenti Bağdat'ta devam ederken milis gücü sözcülerinden 3 ülkeye daha tehdit dolu açıklamalar geldi. Avrupa Birliği ise durumdan endişe duyduklarını açıkladı. ABD Başkanı Trump elçiliği basma girişimleri sonrasında olayların arkasında İran'ın bulunduğunu ileri sürmüş ve bunun bir karşılığı olacağını belirtmişti.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin Haşdi Şabi yanlılarınca basılma girişimi sonrası gerginlik devam ediyor.

Irak'taki Şii milisi gücü Haşdi Şabi'ye bağlı Seyid Şuheda Tugayları Komutanı Ebu'l Ala el-Velayi, "ABD'nin Irak'taki tüm askeri üslerini kuşatma" tehdidinde bulundu.

Seyid Şuheda Tugayları Komutanı Velayi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi'nin bugün kuşattığı ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğini "şer elçiliğine" benzetti. ABD'nin Irak'taki tüm askeri üs ve karargahlarını da yakında kuşatacaklarını iddia etti. 

3 ÜLKEYİ DAHA HEDEFE KOYDU

ABD'nin yanı sıra "onun uzantısı ülkelerin" de hedeflerinde olduğunu kaydeden Velayi, söz konusu bu ülkeleri Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri diye sıraladı.

Velayi ayrıca 1979'daki ABD'nin Tahran Büyükelçiliği baskınından bugünkü Bağdat Büyükelçiliği baskınına kadar geçen sürenin, 40 yıllık tarihin kısa bir özeti olduğunu da kaydetti.

AB: ENDİŞELİYİZ

Avrupa Birliği (AB) ise Bağdat'taki saldırıdan endişe duyduğunu açıkladı.

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Iraklı yetkililerin diplomatik misyonları korumakla görevi olduğuna dikkati çekti.

AB'nin Irak'taki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıdan endişe duyduğunu aktaran Stano, aynı zamanda Irak'ta DEAŞ'la mücadele koalisyonunun hedef alınmasını da kınadığını belirtti. Stano, AB'nin Irak'taki reformları ve halkın barış isteklerini desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Haşdi Şabi'den ABD'den sonra 3 ülkeye daha tehdit!

NASIL BAŞLADI?

İran'a yakınlığı ile bilinen Ketaib Hizbullah örgütü Irak'ın Kerkük bölgesindeki koalisyon güçlerine bir saldırı düzenlemiş, saldırı sonucunda bir Amerikan vatandaşı hayatını kaybederken, dört Amerikan askerinin yanı sıra iki Irak askeri de yaralanmıştı. Bunun üzerine ABD Savunma Bakanlığı, Hizbullah Tugaylarına ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduklarını duyurmuştu. Irak Savunma Bakanlığı ise söz konusu örgütün, Enbar'daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevzisine ABD tarafından üç hava saldırısı yapıldığını duyurmuştu. Irak Sağlık Bakanlığı, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının Enbar'daki üslerine düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 48 kişinin yaralandığını bildirmişti.Hizbullah Tugayları ya da "Irak Hizbullah'ı" şeklinde tanımlanan İran destekli örgüt, Haşdi Şabi'nin bünyesindeki milis oluşumlardan biri olarak biliniyor.

Haşdi Şabi'den ABD'den sonra 3 ülkeye daha tehdit! ile ilgili etiketler ABD Irak Bağdat Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri haşdi şabi bahreyn
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.