Hasan Can Kaya'nın küfürlü sözlerine inceleme başlatılmıştı... RTÜK'ten Exxen'de yayınlanan Konuşanlar için karar çıktı

Exxen'de yayınlanan 'Konuşanlar' programının suncusu Hasan Can Kaya'nın küfürlü içeriği nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından inceleme başlatılan programın akıbeti merak konusu olmuştu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun CHP’li üyesi İlhan Taşcı, Twitter'dan yaptığı bir açıklama ile Konuşanlar'ın 44. bölümünün Exxen’in kataloğundan kaldırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Ünlü televizyon yapımcısı ve sunucu Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu dijital platform Exxen'de izleyiciyle buluşan Konuşanlar programının sunucusu Hasan Can Kaya'nın gösterisinde bir seyircisinin ailesine küfür etmesi büyük tepki çekmiş ve sosyal medyada gündem olmuştu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Konuşanlar programı hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.


Hasan Can Kaya'nın hazırladığı, kamuoyunda tartışmalara yol açan ve tepkiyle karşılanan “Konuşanlar” programını inceleyen RTÜK'ten karar çıktı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun CHP’li üyesi İlhan Taşcı, inceleme başlatılan Hasan Can Kaya'nın 'Konuşanlar' programının 44. bölümünün Exxen’in kataloğundan çıkarılmasına karar verildiğini duyurarak ''RTÜK, Hasan Can’ın Konuşanlar programındaki sözleri nedeniyle 44. Bölümün Exxenin, Ortaya Karışık İlişkiler filminin de Netflix’in kataloğundan çıkarılmasına. oy çokluğuyla karar verildi. RTÜK yetişkinlerin para verip üye olduğu tercihli/şifreli dijital platformları da denetliyor!'' ifadelerini kullandı.

 konuşanlar

Taşcı ayrıca, Ortaya Karışık İlişkiler filminin de Netflix’in kataloğundan çıkarılmasının oy çokluğuyla kararlaştırıldığını belirtti.

RTÜK üyesi Okan Konuralp de Twitter'dan, "RTÜK, Hasan Can Kaya’nın EXXEN’de yayınlanan “Konuşanlar” adlı programın 44. bölümü ile NETFLİX’de yayınlanan 'More the Merrier' adlı filmin katalogdan/ platformdan çıkartılması kararı verdi. İlkesel olarak iki karar için de diğer dosyalarda olduğu gibi karşı oy kullandım" şeklinde bir açıklamada bulundu.

konuşanlar

 

 

 

Hasan Can Kaya'nın küfürlü sözlerine inceleme başlatılmıştı... RTÜK'ten Exxen'de yayınlanan Konuşanlar için karar çıktı ile ilgili etiketler Acun Ilıcalı RTÜK Exxen Hasan Can Kaya Konuşanlar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.