Hasan Bitmez'in vefatı sonrası Meclis'te Saadet-Gelecek grubu düştü!

Saadet Partisi'nin milletvekili sayısı, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla 19'a düştü. TBMM İçtüzüğüne göre, milletvekili sayısı 20'nin altında kaldığı için Meclis'te Saadet-Gelecek grubu düştü.

Saadet Partisi'nin milletvekili sayısı, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla 19'a düştü.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaparken rahatsızlanması ve kaldırıldığı hastanede vefatının ardından milletvekili sayısı 19'a düşen parti, TBMM İçtüzüğüne göre, milletvekili sayısının 20'nin altında kalması nedeniyle Meclis'te grup oluşturma kriterini kaybetti.

GRUBU YENİDEN OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADILAR

Saadet Partisi'nin, grubu yeniden oluşturmak için partiye en az bir milletvekili daha dahil etme çalışmaları yürüttüğü öğrenildi.

Parti yetkilileri, bu kapsamdaki görüşmelerin sonuçlanmak üzere olduğunu ve yarınki bütçe görüşmelerine, partinin, Meclis'te grubunu oluşturmuş şekilde katılacağını belirtti.

14 Mayıs'ta yapılan genel seçimde CHP listelerinden seçime giren ve 10'ar milletvekili çıkaran Saadet ve Gelecek partileri, temmuz ayında Meclis'te ortak grup kurmuştu.

 

 

 

Hasan Bitmez'in vefatı sonrası Meclis'te Saadet-Gelecek grubu düştü! ile ilgili etiketler Hasan Bitmez Saadet Partisi Gelecek Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.