Harabe yığına dönen şehrin acı hali: 'Ölüm sessizliği var!'

SuperHaber, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki son durumu yerinde görüntüledi...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Depremin merkez üssü Kahramanmaraşta 7.6 ve 7.7’lik arka arkaya gerçekleşen depremlerin ardından 10 ilimizde binlerce can kayıpları ve bina yıkımları yaşandı.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen Dulkadiroğlu ilçesinde bölgedeki son durumu gözlemledi.

Arka arkaya yaşanan şiddetli depremin bölgede yarattığı hasar içler acısı…

Trabzon Caddesi’ne giden Yüksel, yüzlerce binanın yerle bir olduğu caddede enkaz yığınına dönüşen binaların yanında bazı binaların hasar alarak ayakta kalmayı başardığını görüntüledi.

Bölgede gördükleri karşısında şaşkınlığa uğrayan Yüksel’in ’Sanki balistik bir füze atılmış’ gibi ifadeleri aslında şehrin enkaz yığınına dönmüş şehrin acı halini anlatmaya yetiyor…

Büyük yıkımın yaşandığı Trabzon Caddesi’nde bir binanın altında kalan araba ile dozer hurdaya dönüştü. Enkaz altında kalan diğer bir aracın aslında ‘toprak’ altında kaldığını özellikle belirten Yüksel, binalarda toprak kullanıldığına dikkat çekti.

Harabe yığına dönen şehrin acı hali: 'Ölüm sessizliği var!'

'ÖLÜM SESSİZLİĞİ VAR’

Trabzon Caddesi’nin bazı bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yüksel, bazı noktalarda çıt çıkmayan sessizliği ‘ölüm sessizliği’ ifadeleriyle nitelendirdi.

‘ARAÇ ENKAZ ALTINDA DEĞİL, ‘TOPRAK’ ALTINDA KALMIŞ’

Bölgede doğru ve kaliteli malzeme kullanılmadan deniz kumuyla yapılan birçok bina enkaz altında kaldı. O binaları görüntüleyen Yüksel, eline aldığı enkaz parçalarıyla kum kullanılarak yapılan binaları gözler önüne serdi.

Harabe yığına dönen şehrin acı hali: 'Ölüm sessizliği var!' - Resim : 2

'ADETA KARTONDAN BİNALAR, LÜKS DAİRELER YAPILMIŞ'

Yıkılan binaları inceleyen inceleyen Yüksel, ’Adeta kartondan binalar, lüks daireler yapılmış’ sözleriyle binaların kalitesiz ve eksik malzemelerle yapıldığına vurgu yaptı.

Yüksel, Trabzon Caddesi’nde arama kurtarma çalışmalarının bittiğini ve enkaz kaldırma çalışmalarının başladığını söyledi. Yağmacılık ve hırsızlık olayları yaşanmaması için emniyet birimlerinin bölgede görevlendirildiğinin altını çizdi.

Kahramanmaraş’ta Yüksel'in mikrofonuna konuşan depremzedeler, enkaz yığınlarının arasından eşyalarını kurtarmak için beklediklerini belirtti.

İşte depremde yıkılınan koca şehrin yürekleri acıtan görüntüsü…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Harabe yığına dönen şehrin acı hali: 'Ölüm sessizliği var!' ile ilgili etiketler SuperHaber Kahramanmaraş deprem Dulkadiroğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.