Hapisten çıkan FETÖ'cülerin yüzde 93'ü örgütle temasta

FETÖ'nün güncel yapılanması ve kuryelerin çalışma biçiminin deşifre edildiği operasyondan çarpıcı bir ayrıntı daha çıktı. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "Operasyonda gözaltına alınan bir mahrem sorumlu tarafından tutulan istatistiğe göre; tahliye olan 1.572 örgüt üyesinin yüzde 93’ü tekrar FETÖ ile irtibat kuruyor" dedi.

FETÖ ile mücadele kapsamında 59 ilde geçen ay düzenlenen operasyonda aralarında aktif kamu görevinde de olan 677 kişi gözaltına alınmıştı. Gazi Turgut Aslan Operasyonu ile örgütün güncel yapılanması ve kuryelerin çalışma biçimi deşifre edildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener operasyondan çıkan çarpıcı ayrıntılar paylaştı. Şener, "Operasyonda gözaltına alınan bir mahrem sorumlu tarafından tutulan istatistiğe göre; tahliye olan 1.572 örgüt üyesinin yüzde 93’ü tekrar FETÖ ile irtibat kuruyor" ifadelerini kullandı.

Nedim Şener'in "FETÖ’nün ‘Gaye-i hayali’ çökerken..." başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Yurtiçindeki FETÖ üyelerini şoka sokan ayrıntı ise, FETÖ’nün yurtdışı yapılanması tarafından, sadece etkin pişmanlıktan yararlanmayan ve örgüte sıkı sıkı bağlı olan üyelerinin yüzde 20’sine finansman aktarıldığının ortaya çıkması oldu. FETÖ üyelerinin çoğu böyle bir para aktarımının olduğunu operasyonla öğrendi. Operasyonun içeriği kadar yapılış biçimi hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki FETÖ’cüleri şaşkınlığa uğrattı.

Emniyet birimlerinin alışık olunmayan yöntemler kullanması, hazırlıksız yakanan FETÖ’cüleri allak bullak etti. Örgüt üyelerinin çoğunun telefonlar açık bir şekilde ele geçirilerek, telefonlarını sıfırlamalarına imkân verilmedi. Gözaltına alınanların üzerinden veya adreslerinden birden fazla telefon çıktı. Örgüt yönetiminden gelen talimat gereğince şüphelilerin yalnızca örgütsel faaliyetlerde kullanmak amacıyla ikinci veya üçüncü telefona sahip olduğu anlaşıldı.

Telefonlarının açık biçimde ele geçirilmesinden dolayı örgütten gelen talimatları inkâr edemeyen FETÖ’cülerden birçoğu ‘etkin pişmanlık’tan yararlanmak zorunda kaldı.

Deliller ve itiraflar, FETÖ’nün “hukuk” ve “bilişim” isimli iki grup kurduğunu da ortaya çıkardı.

FETÖ’CÜ KHK’LILAR ÖRGÜTE ÇALIŞIYOR

Gözaltı kararı verilen 704 kişiden, 153’ü daha önce KHK ile ihraç, 18’inin aktif kamu çalışanı, 238’inin Bylock kullanıcısı, 40’ının sınav soruşturması şüphelisi, 72’sinin Emniyet/TSK mahrem yapılanması üyesi olması şunu ortaya çıkardı: Etkin pişmanlıktan faydalanmayarak hüküm giyen örgüt üyeleri, cezaevinden radikalleşerek çıkıyor ve örgüt bu isimlere güncel yapılanmada sorumlu düzeyde görev veriyor. Örgütün cezaevinde bulunan üyelerinin durumunu anlık olarak takip edip istatistiğini tuttuyor. Operasyonda gözaltına alınan bir mahrem sorumlu tarafından tutulan istatistiğe göre; tahliye olan 1.572 örgüt üyesinin yüzde 93’ü tekrar FETÖ ile irtibat kuruyor.

Yalnızca 8 aylık çalışma değil, elde edilen deliller ve itirafçıların ifadeleri ile genişleyecek, Emniyet İstihbarat, TEM, KOM, Siber Daireleri ile MİT ve MASAK’ın operasyonlar yalnızca FETÖ elebaşının değil tüm FETÖ’cülerin “gaye-i hayallerini” çöp edecek cinsten.


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Hapisten çıkan FETÖ'cülerin yüzde 93'ü örgütle temasta ile ilgili etiketler FETÖ hapis Operasyon Nedim Şener
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.