Hap gibi bilgi! Yoğurdun yeşil suyunun mucizesi ile aranan şifa bulundu!

Yoğurdun yeşil suyunun faydalarını duyunca bir daha asla dökmeyebilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez protein ve mineral içerikli yiyeceği yoğurdun yeşil suyu mucizesi ile şifa arayanların umudu oluyor. Bebeklik döneminden itibaren tüketilmesi tavsiye edilen yoğurdun yeşil suyunun faydaları nelerdir?

Diyetisyenlerin de sık tavsiye ettiği yoğurdun yeşil suyu, zengin vitamin kaynağı ile tüm çorbalarla da karıştırılabilir. Ayran gibi de tüketilebilen yoğurdun yeşil suyu mucizesi ile şifa arayanların dolaplarında mutlaka bulunması gerekiyor.

HAP GİBİ BİLGİ! YOĞURDUN YEŞİL SUYU MUCİZESİ İLE ŞİFA DAĞITIYOR

Yoğurt, sütün laktik asit fermantasyonu sonucu elde edilmektedir. Süte göre laktoz oranı düşük olmakla beraber kalsiyum, protein ve kuru madde oranı yüksektir. Birçok mineralin yanında B grubu vitaminleri, A vitamini ve E vitamini içermektedir. Yoğurt içerdiği kalsiyumdan dolayı sadece kemik ve dişler için değil, aynı zamanda içeriğindeki magnezyum ve potasyumdan dolayı kas fonksiyonları ve sinir iletimleri için önemlidir.

Yoğurt Türk mutfağının vazgeilmez besin kaynaklarından biridir. Neredeyse her buzdolabında yerini alan yoğurdun yeşillenen suyunu birçoğumuz dökeriz. Ancak bu kesinlikle tavsiye edilmiyor. Yoğurdun yeşil suyunun faydaları şöyle;

Kilo vermeyi kolaylaştırır

Uzun süre tokluk hissi verir.

Vücuttan zararlı toksinleri atar.

Yorgunluğu alır, sinirliliği önler.

Kolestrolü dengelemeye yardımcı olur.

Kan Şekerinin dengede kalmasını sağlar.

Beslenme uzmanları da zengin mineral ve vitamin kaynağı olan ve günlük hayatta sıkça tüketilmesini tavsiye ettiği yoğurt yeşil suyuyla da inanaılmaz fayda sağlıyor.

Vücuda iyi gelen ve şifa dağıtan, sağlığınızı korumakta yardımcı olan yoğurt yeşil suyu şu hastalıklara iyi geliyor;

Yoğurt Suyu Oldukça Faydalı! | Kadın Bakışı | Kadın Gözüyle Hayat

Böbreklerdeki küçük kum ve taşları dökmeye yardımcı olur.

Tiroit bezlerinin çalışmasına yardımcı olur.

Guatr hastalığının önlenmesinde etkilidir.

Bağırsak florasını dengeleyerek kabızlığı önler.

Hazımsızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Yağ yakımını hızlandırdığı bilinen yoğurt yeşil suyu içerdiği bakteriler anti kanserojen etkisi ile kanseri önler.

kaynak:Devabulalım

 

Hap gibi bilgi! Yoğurdun yeşil suyunun mucizesi ile aranan şifa bulundu! ile ilgili etiketler sağlık yoğurt suyu faydaları yoğurdun yeşil suyu yoğurt suyu neye iyi geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.