Hani kimse geçmiyordu! İddialar verilerle çürütüldü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hayalim' dediği asrın projesi Kanal İstanbul'un temelinin atılmasının ardından muhalefet tarafından "Köprüler yapıldı ama geçen yok" eleştirilerine Sabah yazarı Engin Ardıç verilerle cevap verdi. İşte 'Rakamlar tutmayınca yoksul halkın cebinden parası alınıyor' diyerek algı oluşturmaya çalışan muhalefete tokat gibi cevap...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Projem' olarak nitelediği Kanal İstanbul'un temel atma töreninin gerçekleşmesi ardından yapılan her dev projede olduğu gini bunda da muhalefetten ' Kimse geçmeyecek' eleştirileri gelmeye başladı. 

GARANTİ EDİLMİŞ SAYI 40 BİN, GEÇEN ARAÇ İSE 42 BİN 

Son olarak Bursa ile İstanbul'u bağlayan Osmangazi Köprüsü için, garanti edilen rakamın tutmadığı ve müteahhitlere halkın parasından ödendiği yalanları çürütüldü. Osmangazi Köprüsü'nden günde 42 bin 134 aracın geçtiği açıklandı.Müteahhite bu köprü için garanti edilmiş araç sayısı ise 40 bin. 

İŞTE TEK TEK MEGA PROJELERİN ARAÇ SAYISI VE GARANTİ EDİLEN RAKAM

Konuyu bugünkü köşe yazısına taşıyan Sabah yazarı Engin Ardıç, tüm dev projeleri tek tek müteahhide garanti edilmiş araç sayısını ve günlük geçiş sayısını paylaşarak verilerle tek tek tüm iftiraları çürüttü. İşte Ardıç'ın bugünkü köşe yazısı:

Israrla, bıkmadan usanmadan tekrarladılar:

"Köprüler yapıldı ama geçen yok!" Ellerinde "veri" mi vardı? Hayır.Bildikleri bir şeyler mi vardı? Hayır.
Bir taraflarından sallıyorlardı.
Eh, çok pahalıydı tabii, kim geçerdi?

Şimdi, Osmangazi Köprüsü'nden günde 42 bin 134 aracın geçtiği açıklandı. (Son zamanların bozuk Türkçe'siyle "geçiş yaptığı"...)

2021 yılının ilk beş ayı için bu rakam.

Müteahhide garanti edilmiş araç sayısı 40 bin.

Benzer şekilde, Hersek-Orhangazi arası gişelerden geçen araç sayısı 51 bin 998.

Garanti edilmiş araç sayısı 40 bin.

Bursa kuzey gişelerinden geçen araç sayısı 58 bin 795...

Garanti edilmiş rakam 35 bin.

Bursa'dan Balıkesir'e batı yolundan giden 33 bin 746...

Garanti edilmiş 17 bin.

Balıkesir'den İzmir'e 21 bin 959.

Garanti edilmiş sayı 23 bin. (Orada devlet yaklaşmış ama tutturamamış.) Bunlar günlük rakamlar ha!

Peki hani devlet zarardaydı?

Hani bu garanti edilen rakamları tutturamayınca müteahhitlere ödenecek para yoksul halkımın cebinden çıkacaktı falan filan?

Herif Üçüncü Boğaz Köprüsü'nden birbiri ardına katar katar geçen TIR'lara mal gibi bakıyor, "Geçen yok" diyor... Bunu da okuduk.

Bakmıyor tabii. Oturduğu yerden sallıyor. Kendisi geçmediği için kimse de geçmez sanıyor.

Bunlar bir zamanlar "Sabiha Gökçen'den uçak kalkmaz" da demişlerdi.

Hani şu zavallı kuşların göç yolu üzerine yapılan İstanbul Havalimanı'nda daha ilk yılda yolcu garantisinin üstüne çıkıldı. Hazineye 22 milyon 400 bin lira gelir sağlandı.

Hani kimse geçmiyordu! İddialar verilerle çürütüldü... ile ilgili etiketler Kanal İstanbul AK Parti Müteahhit proje muhalefet koptu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.