Hangi mesleği seçmeliyim? 2021'in en gözde meslekleri hangileri? Linkedin açıkladı!

İş dünyasının en önemli buluşma noktalarından olan Linkedin, yeni yılın 2021'in en gözde ve tercih edilen mesleklerini belirledi. Kariyerinin başlangıcında olan ve doğru bir gelecek kurmak isteyen gençler, hangi mesleği seçmeleri konusunda çoğu zaman zorluk çekse de doğru bir tercih ve planlamayla sevdikleri meslekleri seçebiliyorlar. Peki, en gözde meslekler hangileri?

2021 yılı ile birlikte karşımıza çıkacak en gözde meslekler, Linkedin platformu tarafından belirlendi. Buna göre hangi mesleği seçmeliyim sorusuna yanıt arayan kişiler, gelecekte yapmayı tasarladıkları meslekleri araştırmaya devam ediyor.

Meslek seçimi, gelecekte mutlu olup olmayacağımız da belirler. Sevdiği işi yapanların yapmayanlara göre daha mutlu ve tatminkar bir hayat yaşadıkları bilinir. Kariyerine ve dolayısıyla geleceğine karar vermek üzere olan ve hangi mesleği seçmesi gerektiği konusunda kafası karışık olanlar için Linkedin'in belirlediği 2021'in en gözde mesleklerini sizler için hazırladık.

HANGİ MESLEĞİ SEÇMELİYİM?

2021'İN EN GÖZDE MESLEKLERİ

Yazılımcılar: Özellikle teknolojinin gelişmesi ve tabii ki de her şeyin dijitalleşmesi sonrasında Yapay Zeka uygulamaları hayatımızda büyük yer edinmeye başladı. 2021 yılında yazılımcılık ve yapay zeka geliştirme çok büyük önem kazanacak.

Sağlık sektörü: Koronavirüs pandemisi sonrasında insanlar sağlık sektöründe çalışmanın önemini daha iyi anladı. Ortaya çıkan salgınların daha büyük tehlikeler oluşturacağını belirtilmesi ile birlikte sağlık sektöründe doktor, hemşire, sağlık çalışanı gibi mesleklere daha yoğun ilgi olacak gibi görünüyor.

Hangi mesleği seçmeliyim? 2021'in en gözde meslekleri hangileri? Linkedin açıkladı!

Eğitim uzmanları:  Uzaktan eğitim sistemleri büyük önem kazandı. Önümüzdeki yıllarda da üniversitelerin önemini kaybedeceğini uzaktan eğitim modelleri üzerinde çalışmaların yürütüleceği düşünülüyor.

Ruh sağlığı uzmanları: Koronavirüs pandemisi, dünyadaki hızlı nüfus artışı, işsizlik gibi sorunlar nedeniyle insanların depresyon gibi ruh bozuklukları daha çok ortaya çıkıyor. Bu nedenle ruh sağlığı ve psikoloji uzmanlarına olan ihtiyacın artacağı düşünülüyor.

Mühendisler: Her zaman olduğu gibi 2021 yılında da Mühendislik mesleği ilgi görecek meslek dalları arasında yer alıyor.

Hangi mesleği seçmeliyim? 2021'in en gözde meslekleri hangileri? Linkedin açıkladı! - Resim : 2

Ruhsal yaşam koçları: Günümüzde insanlar birçok sebepten dolayı yalnızlaşıyor ve kişisel koçlara ihtiyaç duyuyor ilerleyen yıllarda da bu konuda eksiklerin olacağı ve bu mesleğin de çok tercih edileceği tahmin ediliyor.

Dijital içerik uzmanları: Teknoloji artık hayatımızın her alanında büyük önem taşıyor ve tabii ki de dijital içerik uzmanları ilgi görüyor.

Hangi mesleği seçmeliyim? 2021'in en gözde meslekleri hangileri? Linkedin açıkladı! ile ilgili etiketler Eğitim hangi mesleği seçmeliyim meslek seçimi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.