Hangi liseyi kazandım? Lise kayıtları nasıl yapılacak?

Hangi liseyi kazandım? Lise kayıtları nasıl yapılacak? Lise tercih sonuçlarının açıklanması sonrasında lise kayıtlarının nasıl yapılacağı ve hangi liseyi kazandıkları merak konusu oldu.

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katıldığı LGS tercih sonuçları açıklanması sonrasında nakil sonuçları da ön plana çıktı. 10 Ağustos tarihinde lise tercih sonuçlarının açıklanması ile öğrencileri yeni bir heyecan daha sardı. LGS tercih sonuçlarının belli olması ile 1. Nakil dönemi içinde başvurular başlayacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil dönemi başvuruları 10 Ağustos tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos tarihinde de sona erecek.

LİSE KAYITLARI NASIL YAPILACAK 2020

Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde iki dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl da iki dönemde gerçekleştirilecek. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin katıldığı LSG tercih sonuçları açıklanması sonrasında nakil sonuçları da ön plana çıktı. 10 Ağustos tarihinde lise tercih sonuçlarının açıklanması ile öğrencileri yeni bir heyecan daha sardı. LGS tercih sonuçlarının belli olması ile 1. Nakil dönemi içinde başvurular başlayacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil dönemi başvuruları 10 Ağustos tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos tarihinde de sona erecek.

HANGİ LİSEYİ KAZANDIM 2020

Öğrenciler hangi liseyi kazandıklarını MEB resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

 

Hangi liseyi kazandım? Lise kayıtları nasıl yapılacak? ile ilgili etiketler LGS LGS 2020 Lise kayıtları
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.