Hamileyken tekrar hamile kalınır mı? Üst üste gebelik mümkün mü? 2 hafta arayla 2 kez hamile kalan kadın...

Doktorların imkansız dediği şeyler bazen gerçekleşebiliyor. Bildiğiniz gibi hamile bir kadının tekrar hamile kalabilmesi mümkün değil. Süperfetasyon olarak adlandırılan hamileyken tekrar hamile kalma, kadının hamile kaldıktan sonra yumurtlamaya devam etmesi olarak açıklanıyor.

Normal gebelik sonlanmadan tekrar hamile kalmanın mümkün olmadığını biliyoruz. Ancak Time dergisinde 2009 yılında yayınlanan bir habere böre Julia Grovenburg isimli Amerikalı bir kadın 2 hafta arayla iki kez hamile kaldı. 31 yaşındaki kadının kızı 24 Aralık’ta dünyaya gelirken, oğlu da kızından tam 17 gün sonra 10 Ocak 2010’da dünyaya gelmiş.

HAMİLEYKEN TEKRAR HAMİLE KALINIR MI?

Uzmanlara göre hamileyken tekrar hamile kalmanın (Superfetasyon) sebebi kadının yumurtlamaya devam etmesi olarak gösteriliyor. Normalde gebelik üzerine, yani o gebelik sonlanmadan yeni bir gebelik oluşmaz. Sebebi ise kadınların her ay bir yumurta gelişimine uygun anatomide olmalarıdır. Gebelik oluştuktan sonra yumurtalıklar aktivasyonu duraklatır, bu nedenle gebelik oluşumu da doğum sonrasına dek mümkün değildir.

Ancak literatürde çok nadir olarak bu tür gebelikler bildirilmektedir. Bu durum tıpta iki şekilde açıklanır: Birincisi çok nadiren aynı ay iki yumurtanın gelişmesi ve bir tanesinin daha sonra döllenmesi (süperfekundasyon), ikincisi ise kadın gebe kaldıktan sonraki aylarda başka bir yumurta ile döllenme olmasıdır. (süperfetasyon). Yani tıp, normal şartlarda bunun imkansız olduğunu söylerken milyonda bir ihtimalle gerçekleşmiş gebelik üstü gebelikler vardır. Ancak bu vakaların Türkiye’de görülmediğini de ekleyelim. Biz Türk doktorlarının tespit ettiği ve dahil olduğu böyle bir gebelik süreci bugüne kadar yaşanmadı. Ayrıca bazen gebelikler aynı anda iç ve dış gebelik olarak gelişip yanıltıcı da olabilir. Fakat bunlar da yaygın ve normal gebelikler sınıfına girmez.

Hamileyken tekrar hamile kalınır mı? Üst üste gebelik mümkün mü? 2 hafta arayla 2 kez hamile kalan kadın... ile ilgili etiketler Hamile gebelik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.