Hamilelik bulantılarına kesin çözüm! Hem enerji veriyor hem de bulantıyı geçiriyor! İşte, keşke daha önce öğrenseydim diyeceğiniz besinler…

Genellikle hamile kadınların yaşadığı sabah bulantısı zorlu bir deneyim olabilir. Mide bulantısı ve kusma, herhangi bir yiyeceği yemeyi veya tutmayı zorlaştırabilir. Ancak mideyi sakinleştirmeye ve bulantı hissini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilecek bazı yiyecekler vardır. Hamileyseniz ve sabah bulantısı yaşıyorsanız, semptomları hafifletmeye yardımcı olabilecek en iyi yiyeceklerden bazılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Sabah bulantısı zorlu bir deneyim olabilir, ancak doğru yiyecekleri yiyerek semptomları hafifletebilir, kendinizi ve bebeğinizi sağlıklı tutabilirsiniz. Şimdi midenizi rahatlatıcı bu yiyeceklere bakalım…

TUZLU KRAKER VE KURU ATIŞTIRMALIKLAR

Tuzlu krakerler, çubuk krakerler, kızarmış ekmekler ve tahıllar mide bulantısı yaşayan kişiler için sıklıkla tavsiye edilir. Aslında araştırmalar, doktorların neredeyse %90'ının sabah bulantısı olan hamile kadınlara kraker önerdiğini göstermiştir.

Kraker, çubuk kraker, tost ve tahıl gevrekleri gibi kuru yiyeceklerin sindirimi kolaydır ve boş bir mideyi yatıştırmaya yardımcı olabilir. İnsanların mideleri bulandığında kuru ve sade yiyecekleri neden yedikleri tam olarak bilinmemekle birlikte, bu hızlı yiyecek seçeneklerinin keskin bir kokusu olmamasının mideyi rahatlatmaya yardımcı olduğu düşünülüyor.

MUZ VE ELMA PÜRESİ

Hamilelik bulantılarına kesin çözüm! Hem enerji veriyor hem de bulantıyı geçiriyor! İşte, keşke daha önce öğrenseydim diyeceğiniz besinler…

Sabah bulantısı yaşamak, özellikle yemek yeme söz konusu olduğunda zorlu bir deneyim olabilir. Ancak tükettiğiniz besinlerin besleyici olması ve vücudunuzun güçlü kalması ve iyileşmesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlaması çok önemlidir. Bu, özellikle kronik bir durumla uğraşıyorsanız ve kilonuzu korumaya çalışıyorsanız önemlidir. Neyse ki muz, kendinizi kötü hissettiğinizde bile hem besleyici hem de yemesi kolay harika bir atıştırmalık seçeneğidir. Sadece bir orta boy muz ile 105 kalori, 27 gram karbonhidrat, günlük potasyum ihtiyacınızın %9'unu ve günlük B6 vitamini ihtiyacınızın %25'ini tüketebilirsiniz. Mideyi yormayan diğer yüksek enerjili yiyecekler arasında avokado, yulaf lapası, buğulanmış meyve, patates püresi ve fıstık ezmesi yer alır.

Mide bulantısı ile mücadele ediyorsanız, elma püresi ideal bir yemek seçeneğidir. Aslında, kemoterapi gören kişiler üzerinde yapılan bir araştırma, elma püresi, süzme peynir ve vanilyalı dondurmadan oluşan hafif bir diyetin daha iyi gıda alımı ve daha az mide bulantısı ve kusma ile sonuçlandığını buldu.

Hamilelik bulantılarına kesin çözüm! Hem enerji veriyor hem de bulantıyı geçiriyor! İşte, keşke daha önce öğrenseydim diyeceğiniz besinler… ile ilgili etiketler Hamile
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.