Hamburg'da sıcak gece...Otomobilleri böyle yaktılar/Video

G20 zirvesinin gerçekleştiği Hamburg'da protestolar yoğunlaşıyor. Gösteriler sırasında otomobiller ateşe verildi. Polisin kentteki gösterilere müdahalesi sürüyor.

G20 zirvesinin gerçekleştiği Hamburg'da protestolar yoğunlaşıyor. Gösteriler sırasında otomobiller ateşe verildi. Polisin kentteki gösterilere müdahalesi sürüyor.

G20 Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Hamburg'da protesto gösterilerinin dozu da yükselmeye başladı. Adeta olağan üstü hal edilen kente Avrupa'nın bir çok bölgesinden gelen göstericilerle polis arasında bir çok bölgede çatışmalar yaşanıyor.

Yüzleri kapalı şiddete meyilli radikal göstericiler bugün bazı araçları ateşe verdi. Park halindeki araçları yakan göstericilere polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti.

Gün boyunca gösterilerin devam ettiği Hamburg'da akşam saatlerinde şiddet yanlısı ve aşırı sol görüşlü gruplar Schanzenviertel semtinde toplandı.

Göstericiler, burada caddelerde oluşturdukları barikatları ateşe verdi. Metrelerce yükseklikte alevlerin görüldüğü bölgede binaların arasından dumanlar yükseldi.

"Tüm Hamburg polislerden nefret ediyor." sloganları atan göstericiler, parke taşlarını sökerek polise fırlattı.

Birçok göstericinin demir sopalar taşıdığı görülürken, bazı protestocular sapanlarla polise saldırdı.

Hamburg emniyeti, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk etti. Zaman, zaman tazyikli su fışkırtan ve biber gazı kullanan polis, sert müdahaleye başvurmadı.

83 KİŞİ GÖZALTINDA

Hamburg polisinden yapılan açıklamada, dün akşamdan bu yana süren gösterilerde 196 polisin yaralandığı, toplam 83 kişin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis, sıradan vatandaşlara bölgeden uzak durmaları çağrısında bulunarak, bölgede ağır suçların işlendiği ve durumun ciddi olduğunu açıkladı.

Gösterilerde, 11'i ağır çok sayıda protestocunun yaralandığı da ifade ediliyor.

Hamburg'da sıcak gece...Otomobilleri böyle yaktılar/Video ile ilgili etiketler G20 protesto Çatışma hamburg
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.