Hamas'a terör örgütü diyen Özgür Özel Filistin’e gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yakın zamanda Filistin’e gitmesi bekleniyor. Özel, parti genel başkanı seçildiği CHP 38'inci Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, Hamas'a terör örgütü demişti.

CHP 38'inci Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, konuşması sırasında "Bir terör örgütü olan Hamas'ın bir gece yarısı attığı füzelerle yaptığı katliam, bunu araçsallaştıran İsrail'in devlet terörüne dönüştü. Biz CHP olarak İsrail'in devlet terörüne asla seyirci kalamayız. Meydan okuyoruz, kınıyoruz ve lanetliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

MAHMUD ABBAS İLE GÖRÜŞECEK

Hamas'a terör örgütü demesi sonrası birçok yerden tepki alan Özgür Özel, yine o dönem Filistin'e gitme kararı almıştı. Özgür Özel'in Filistin ziyaretinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşmesi öngörülüyor.

Özel parti grup toplantısında “Ben ilgili arkadaşlarımıza söyledim, gerekli girişimleri yapıyorlar; Filistin’e gitmek ve orada hem insani yardımların ulaşmasına eşlik etmek hem de bu büyük katliamı dünyaya duyurmak için gerekli başvuruları yaptım” demişti.

Milliyet'in haberine göre; CHP’li kaynaklar tarihin netleşmediğini ifade etse de, Özel’in “yakın bir zamanda” Filistin’e gitmesi bekleniyor.

Özel’in 22 Ocak Pazartesi günü de, eski milletvekillerinden Kamer Genç’in ölüm yıl dönümü anma töreni için Tunceli’ye gitmesi planlanıyor.

 

Hamas'a terör örgütü diyen Özgür Özel Filistin’e gidiyor ile ilgili etiketler Özgür Özel CHP Filistin Mahmud Abbas
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.