Hamas lideri rehineleri serbest bırakma şartlarını açıkladı!

Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk, ellerindeki rehineleri serbest bırakacaklarını ancak önce İsrail'in çatışmaları durdurması gerektiğini söyledi.

Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk BBC'ye konuştu.

Merzuk, İsrail'in iddia ettiği gibi 7 Ekim'de düzenlenen operasyonda sivillerin öldürülmediğini belirtti. Sadece zorunlu askerlik yapanların hedef alındığını belirten Ebu Merzuk, Hamas'ın kadınlara, çocuklara ve sivillere saldırı düzenlemediğini ifade etti.

REHİNELER KONUSUNDA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Hamas liderlerinden Merzuk, "Rehineleri serbest bırakacağız ama önce çatışmalar durmalı" dedi. Merzuk, 'misafir' olarak nitelendirdiği rehinelerin bir listesi olmadığını ve yerlerini bilmediğini söyledi. Rehinelerin farklı 'farklı fraksiyonlarca' tutulduğunu da sözlerine ekledi.

"ÇATIŞMALAR SONA ERERSE KIZILHAÇ'A TESLİM EDEBİLİRİZ"

Merzuk, "İsrail çatışmalara son verirse, rehineleri Kızılhaç'a teslim edebiliriz" dedi.

Ebu Merzuk, Hamas’ın siyasi kanadının saldırı hazırlıklarını önceden bilip bilmediği sorusuna ise “Silahlı kanat siyasi kanada danışmak zorunda değil" yanıtını verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise geçici ateşkesten önce rehinelerin teslim edilmesini istiyor.

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı olan Ebu Merzuk’un İsrail ile savaşın nasıl gelişeceği ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerin nasıl yapılacağı konularında önemli rol oynaması bekleniyor.

 

Hamas lideri rehineleri serbest bırakma şartlarını açıkladı! ile ilgili etiketler Hamas İsrail rehine
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.