Hamas ateşkes için şartını açıkladı: Asla taviz yok!

Mısırlı güvenlik kaynaklar Reuters'e verdiği demeçte, Hamas ve müttefiki İslami Cihad'ın Mısır'ın kalıcı ateşkes karşılığında Gazze Şeridi'ndeki iktidardan vazgeçme yönündeki önerisini reddettiğini duyurdu.

İki Mısırlı güvenlik kaynağı Pazartesi günü Reuters'e verdiği demeçte, Hamas ve müttefiki İslami Cihad'ın Mısır'ın kalıcı ateşkes karşılığında Gazze Şeridi'ndeki iktidardan vazgeçme yönündeki önerisini reddettiğini söyledi.

Kahire'de Mısırlı arabulucularla ayrı ayrı görüşmelerde bulunan her iki grup da, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine girerek 1.200 kişiyi öldürmesi sırasında ele geçirilen rehinelerin serbest bırakılmasının ötesinde herhangi bir taviz verilmeyeceğini söyledi.

MISIR'IN VİZYONU HERKESİ MUTLU ETMEDİ

Mısır, Katarlı arabulucularla da desteklenen, Hamas tarafından daha fazla rehinenin serbest bırakılması karşılığında ateşkes yapılmasını içeren ve Gazze'deki liderliğin elden geçirilmesiyle birlikte kalıcı bir ateşkes içeren daha geniş bir anlaşmaya yol açacak bir "vizyon" önerdi. 

REHİNELER SERBEST BIRAKILABİLİR AMA ...

Kaynaklar, Mısır'ın Hamas'a üyelerinin takip edilmeyeceği veya yargılanmayacağına dair güvence verirken seçim yapılmasını önerdiğini, ancak İslamcı grubun rehinelerin serbest bırakılması dışında herhangi bir taviz vermeyi reddettiğini söyledi. Gazze'de hâlâ 100'den fazla rehinenin tutulduğuna inanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kahire'yi ziyaret eden bir Hamas yetkilisi, daha geçici insani ateşkes teklifleri hakkında doğrudan yorum yapmayı reddetti ve resmi duruşunu tekrarlayarak grubun bu reddini belirtti.

Reuters'a konuşan yetkili, "Hamas, İsrail'in halkımıza yönelik saldırganlığını, katliamlarını ve soykırımını sona erdirmeye çalışıyor ve Mısırlı kardeşlerimizle bunu yapmanın yollarını tartıştık" dedi.

Yetkili, "Ayrıca halkımıza yönelik yardımların devam etmesi ve artması gerektiğini, kuzey ve güneydeki tüm nüfusa ulaşması gerektiğini de söyledik." dedi.

SALDIRILAR BİTTİKTEN SONRA MAHKUM TAKASI KONUŞULABİLİR

"Saldırı durdurulduktan ve yardımlar artırıldıktan sonra mahkum takaslarını tartışmaya hazırız" diye ekledi.

Hamas ateşkes için şartını açıkladı: Asla taviz yok! ile ilgili etiketler Mısır İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.